Edwin Jagger Hudvård

Edwin Jagger har inte bara snygga och gedigna rakhyvlar i sitt sortiment. Det engelska företaget har också tagit fram hudvårdsprodukter att använda före, under och efter rakning. Prova återfuktande after shave balm, klassisk rakkräm eller raktvål från Edwin Jagger och känn skillnaden.

Edwin Jagger rakkräm, raktvål och aftershave

Använd rätt rakprodukter för att få en bekvämare och närmare rakning. Med hjälp av Edwin Jagger rakkräm eller raktvål kan du enkelt skapa ett underbart krämigt rakskum för just din hudtyp. Dessa produkter hjälper till att förbättra ditt slutresultat. Ju mindre luft det är mellan rakhyvel och hud, desto mindre friktion för att minimera rakbränna, hudirritation och risken för skärsår. För att göra skummet fluffigare och mer kompakt kan du använda en rakborste.

Edwin Jagger erbjuder bra vårdande produkter att använda både före, under och efter rakning. Edwin Jagger Hydrating Pre Shave Lotion hjälper till att förbereda huden inför rakning. En Pre shave är perfekt att använda om du har lätt för att få irriterad hud och vill skydda den från slitage vid rakning. Varumärkets rakkrämer används med eller utan rakborste. Det är bara applicera din Edwin Jagger rakkräm med fingrarna direkt på området som ska rakas, eller använd en rakborste för att skapa ett tjockt och väldoftande lödder. Skummet fungerar som ett skyddande lager mellan hud och rakhyvel för att förhindra friktion och hjälpa rakbladet att glida lättare över huden.

Med Edwin Jagger raktvål kan du enkelt skapa ett mjukt, doftande raklödder. Skummet som produceras av raktvålen kommer att bilda ett skyddande lager, vilket hjälper din rakhyvel att glida lättare. Använd raktvål för att skydda huden och minska risken för irritation och små skärsår. Med Edwin Jagger shaving soap kan du alltid raka dig bekvämt samtidigt som du får ett mjukt och hudnära resultat. Raktvålarna finns att köpa både i burk och som refill och passar alla Edwin Jagger rakskålar.

För att lugna, lindra och förstärka huden efter rakningen så hittar du alla dofterna på Edwin Jagger Aftershave Lotion här i vårt sortiment på Glamazon. Aftershave lotion är skonsam mot huden och appliceras efter rakning. Den hjälper till att återfukta huden, minska hudutslag och lugna känsliga områden. En perfekt produkt för känslig hy och passar särskilt bra för vårt nordiska klimat. Den återfuktande och subtilt doftande Aftershave lotion kompletterar Edwin Jagger rakkräm och raktvål med hjälp av naturliga ingredienser som ger näring till den rakade huden och lämnar ansiktet mjukt och behagligt.

Rakprodukterna från Edwin Jagger finns i tre dofter

Rakprodukterna från Edwin Jagger finns i tre serier med olika dofter och egenskaper för huden. Alla produkter i serierna är uppbyggda på exakt samma vis men har fått några bonus ingredienser som ger produkten det där lilla extra. Formulan i Edwin Jaggers produkter består av 99% naturliga komponenter, många härrörande från ekologiskt odlade växter, som ersätter syntetiska ämnen och mineraloljor.

Edwin Jagger använder de finaste eteriska oljorna i sin Sandalwood doft. Denna sällsynta och dyrbara doft ger en sensuell träig doft, Edwin Jagger Sandalwood är en kombination av exotiskt pepprigt trä och kryddighet. Mycket maskulin men ändå diskret och perfekt för normal och torr hud. Aloe Vera är erkänt som ett lugnande och naturligt preparat för känslig hud med egenskaper som hjälper till att skydda, reparera och fylla på fukt. Doften på Edwin Jagger Aloe Vera är känslig och återhållsam, mindre uppenbar och anspråkslös. Formulan är utmärkt för känslig hud. Eteriska oljor av lime och granatäpple hjälper till att rengöra och återställa huden och lämnar den tonad och skyddad mot väder och vind. Edwin Jagger Limes & Pomegranate har en delikat fruktig doft som är lätt och uppfriskande med en formula lämplig för känsliga och normala hudtyper.

Edwin Jagger Aloe Vera

Produkterna i Edwin Jagger Aloe Vera serien passar utmärkt för känslig hud och har lätt, fräsch doft av citrus. Aloe Vera är en vintergrön flerårig växt som växer rikligt i medelhavsklimat. Araberna var förmodligen de första som bearbetade växten och kallade den "ökenlilja". Alexander den store använde Aloe Vera extrakt för att behandla krigsskador eftersom växten redan då var känd för sina helande förmågor. De flesta forntida civilisationer, inklusive grekerna, romarna och perserna använde Aloe Vera extrakt som första hjälpen för sår, brännskador och andra hudåkommor på grund av dess antiseptiska egenskaper. Edwin Jagger Aloe Vera återfuktar huden och återställer dess naturliga lyster och elasticitet.

Edwin Jagger Limes & Pomegranate

Produkterna i Edwin Jagger Limes & Pomegranate serien doftar friskt av lime och granatäpple samt passar bäst för normala och känsliga hudtyper. Punica granatum, mer känd som Granatäpple, är en fruktbärande lövbuske eller ett litet träd som finns i Asien, Europa, Afrika och Amerika. Lime är en term som hänvisar till en citrusfrukt som vanligtvis är rund, grön i färgen, 3–6 cm i diameter. Lime är en bra källa till C-vitamin rika extrakt och eteriska oljor som används ofta i parfym. Edwin Jagger Limes & Pomegranate är berikade med en kombination av eteriska oljor från både granatäpple och lime som hjälper till att rengöra, återställa huden och lämnar den tonad och skyddad mot väder och vind.

Edwin Jagger Sandalwood

Produkterna i Edwin Jagger sandalwood serien har varm doft av sandelträ, passar alla hudtyper, och lämpar sig speciellt bra för hud i obalans. Den sandelträ som Edwin Jagger valt skördas från Vitt sandelträd som växer i Indonesien. Sandelträ är en av de äldsta ingredienserna till rökelse och essensen av sandelträolja beskrivs bäst som varm, träig, kryddig, rik, söt, delikat och blommig. Doften har också traditionellt ansetts vara ett afrodisiakum. Den doftande basnoten i Edwin Jagger sandalwood är initialt subtil men utvecklas när den applicerats på varm hud. Den eteriska oljan är också högt ansedd för sina antiinflammatoriska, antimikrobiella och antiseptiska egenskaper, vilket gör den idealisk för torr och känslig hud.

De bästa möjliga rakprodukterna från Edwin Jagger

Det exklusiva sortimentet av Edwin Jagger rakkräm, tvål och Aftershave Lotion är resultatet av en lång tids forskning för att skapa de bästa möjliga rakprodukterna. Den rika och koncentrerade formulan Edwin Jagger shaving cream är speciellt framtagen med en unik kombination av ekologiskt odlade växter och subtilt doftande med naturliga extrakt av aloe vera, sandelträ och lime och granatäpple.

Edwin Jagger lägger stor vikt vid att välja de allra bästa naturliga ingredienserna till deras sortiment av förstklassig rakkräm, traditionell raktvål och after shave balm. När rakprodukterna används med varmt vatten och en Edwin Jagger rakborste kommer de naturliga rakkrämerna och tvålarna att ge ett tjockt och krämigt skum för en lyxig rakning. Kombinationen av rakborste och varmt vatten med Edwin Jagger rakprodukter är svårslagen.