Crystal Peel – Microdermabrasion för hemmabruk

Microdermabrasion är en högeffektiv och mycket populär exfolieringsmetod som tidigare endast funnits tillgänglig via behandlingar på kliniker och hudvårdssalonger. Bakom den banbrytande originalformula står kemisten och produktutvecklaren Lynn Lucka. Hon innehar även patentet på formulan som under lång tid enbart har sålts, under privat label, till dermatologer och länge setts som en av skönhetsbranschens bäst bevarade hemligheter… Tills den dagen då Lynn Lucka själv bestämde sig för att göra microdermabrasionen med dess fantastiska effekter, tillgänglig för alla. Lynn Lucka vidareutvecklade därmed sin patenterade formula till fulländning och utvecklade en produktlinje med microdermabrasionsprodukter för hemmabruk, kallad Crystal Peel. Lynn Luckas originalformula används fortfarande av ledande estetiska kliniker och hudvårdsinstitut över hela USA och finns nu även, genom Crystal Peel här hos oss på Glamazon.se.

Hemligheten bakom Crystal Peel Microdermabrasion

Crystal Peels succé är ingen slump. Lynn Lucka ägnade två år åt att finslipa de patenterade formulas som används i Crystal Peel innan hon var helt nöjd med resultatet. Men det hårda och noggranna arbetet lönade sig. Tack vare användandet av medicinsk, högkvalitativ korundkristall som huvudingrediens – samma ingrediens som används vid microdermabrasionsbehandlingar på kliniker – lyckades Lynn Lucka skapa en microdermabrasion för hemmabruk som saknar motstycke.

Vikten av exfoliering

Med åldern avtar cellförnyelseprocessen och huden har inte möjlighet att förnya sig själv i samma takt som tidigare. Exfoliering är därför mycket viktigt för att stimulera cellförnyelsen och avlägsna gamla hudceller så att ny, fräsch hud framträder. Dessutom hjälper den till att motverka tilltäppning av porerna och förbättra möjligheten för efterföljande hudvård att absorberas effektivt.