Baldessarini

Baldessarini är ett klassiskt varumärke för den självsäkra, stilmedvetna urbana mannen som endast vill ha det bästa och tar sin plats i världen. När märket grundades av Werner Baldessarini, före detta chefsdesigner och senare VD för Hugo Boss, lanserades det som ett exklusivt klädvarumärke under just Hugo Boss-koncernen. 2002 kom den första Baldessarini doften och därefter har det lanserats ett antal framgångsrika eleganta kompositioner. Sortiment innehåller ett gediget utbud av herrparfymer med olika doftnoter. Kanske söker du en after shave med en lite tyngre, träig essens eller en sportig, fräsch deodorant? Vårt breda utbud gör det lätt för dig att hitta den komposition som passar just din stil och smak. En Baldessarini parfym skiljer männen från pojkarna och är moderiktig, men samtidigt klassisk, och håller mycket hög kvalitet.

Baldessarini parfym

Baldessarini är ett numera klassiskt tyskt varumärke som grundades 1993. Varumärkets exklusiva parfymer för män präglas av lyx, stil och elegans och grundades av österrikaren Werner Baldessarini som var VD och verkade på Hugo Boss mellan 1975 till 2002. Länge styrde de stora dofthusen branschen med järnhand. Under en lång tid försågs marknaden med samma parfymer år in och år ut. Man behövde pionjärer, ett avantgarde som vågade förändra och förse gentlemän med nya doftupplevelser.

Werner Baldessarini hade tröttnat och lanserade Baldessarini. Ett varumärke som förvisso hade starka influenser från modehuset Hugo Boss, men med svindlande höga ambitioner - att förse män med högkvalitativa hantverk som doftade maskulin elegans.

Efter en längre tid i laboratoriet för att hitta de perfekta doftnoterna som skulle symbolisera den moderna gentlemannen kunde man år 2002 lansera den första doften. Den gjorde verkligen skäl för varumärkets slogan “Dofter som skiljer män från pojkarna” och Baldessarini parfym blev en global succé bland gentlemän.

Baldessarini parfym

Under åren som följde skulle man revolutionera hela industrin. Med en produktlinje av både lyxig Baldessarini parfym, deodoranter och after shave blev man en ledsagare som visade gentlemän vägen till mer eleganta dofthantverk.

Idag har den lilla uppstickaren från Tyskland som utmanade en hel bransch med sin Baldessarini parfym en självklar plats i den kräsna mannens parfymgarderob världen över.

 

Hos Glamazon hittar den världsvane mannen förstklassiga doft- raknings- och skäggartiklar för en perfekt look varje dag. Upptäck dessutom våra exklusiva presentset för honom, som är uppskattade vid speciella tillfällen.