PriceRunner Köpskydd

I ett led i vår strävan att Glamazon.se ska vara ett säkert och självklart val för dig när du väljer att handla skönhetsprodukter på nätet, så har vi i ett samarbete med Pricerunner åtagit oss att följa deras certiferingskrav.

PriceRunner Köpskydd
PriceRunner Köpskydd är en certifiering för e-handels företag. E-handels företag är företag som säljer varor via en butik på internet (Distanshandel). E-handel bygger på precis samma princip som traditionell postorder, skillnaden är att varorna uppvisas på en hemsida samt att köpeavtalet ingås direkt på hemsidan.

Det finns idag tusentals aktörer som säljer varor på Internet i Sverige och de flesta är seriösa. För att skydda dina personuppgifter och andra känsliga uppgifter är det dock viktigt att du vet vem du lämnar uppgifterna till. Du kanske också vill känna trygghet i att företaget kommer leverera varor inom avtalad tid och att du kommer kunna få hjälp efter köpet om något skulle vara fel.

Trygghet

PriceRunner certifieringens syfte är att hjälpa dig som konsument välja rätt e-handelsföretag när du handlar så att du kan känna dig trygg och säker även efter du tryckt på "köp". PriceRunners målsättning är att det skall kännas lika tryggt och säkert att handla på Internet som i vanlig fysisk butik.

När du handlar från ett företag som har certifieringen Köpskydd så innebär det att butiken genom ett avtal med PriceRunner förbundit sig att följa en rad krav. Endast stabila och seriösa e-handels butiker som uppfyller PriceRunners krav har rätten att bära certifieringen Köpskydd.

PriceRunners krav är utformade för att skydda dig som konsument när du handlar på internet och om något mot förmodan skulle gå fel. Bland annat ställs krav på att företaget skall vara tydlig med sin identitet, finnas tillgängliga på telefon och e-post, ha säkra rutiner för hantering av personuppgifter, använda säkra betalningslösningar samt ha en stabil ekonomi.

Säkerhet

PriceRunner kontrollerar att kraven följs av de certifierade företagen genom kreditkontroller och utredningar vid misstanke om brister. För att ge dig en extra trygghet om något mot förmodan skulle gå fel så ser PriceRunner till att du får dina pengar tillbaka om du registrerat köpet på PriceRunner inom 24 timmar från beställningen gjordes.

Registrera ditt köp här

Köpsskyddsymbolen omfattar själva transaktionen och inte det som köpts, det är ingen produktgaranti. Köpskyddet blir aktivt i de fall en återförsäljare inte följer lagar och praxis. Sedan finns en övre gräns på 5 000 kronor som omfattas.

För mer information om PriceRunners Köpskydd var vänlig läs villkoren här.