Låt doften av Ferrari plocka fram det maskulina i dig

2017-03-07
Ferrari Herrdoft Ferrari Man in Red är Ferraris senaste herrdoft och de har i och med den tagit steget till nästa generation av the Ferrari Man. Varje märke med självaktning – oavsett om det gäller kläder, skor, doft eller solglasögon – har sin idealkund. Personen de skapar för, och hämtar inspiration från. I detta fall har de hämtat inspiration från Enzo Ferrari – märkets skapare; en man som älskade fart och äventyr och andades maskulinitet och fullödigt liv. Precis som deras nyaste parfym.

Ferrari Man in Red

En fruktig blandning, kryddad med liv

Ferrari Man in Red är en parfym där man startat med en uppfriskande noter av bergamott och adderat söta röda äpple och kryddiga nyanser av kardemumma. I parfymens hjärta hittar man dofter av gyllene plommon, apelsinblomma och lavendel. Denna fruktiga kavalkad nyanseras med ett lugnande inslag av lavendel, som bäddar in sötmans intensitet och tar fram kompositionens sanna karaktär. I basen ligger sedan en varm och maskulin känsla som man fått fram genom att kombinera tonka, ceder och labdanum.

Essensen av Ferrari

Med denna doft har märket Ferrari ansträngt sig för att skapa nästa generationen av Ferrari-dofter som passar i vår tid, men som motsägelsefullt nog går tillbaka till rötterna och märkets skapare - Enzo Ferrari. Med den nya doften har utvecklarna försökt fånga en känsla av maskulinitet, spänning, kittling och karismatisk individualitet som en yta över ett hjärta av guld. De vill att deras Man in Red är någon som lever livet till fullo och med passionerad intensivt. Och det var precis så Enzo Ferrari var och levde sitt liv.

När nya hästkrafter nådda racerbanorna i Europa

I mitten av 40-talet tog Enzo steget till att starta ett eget bilmärke, efter att ha jobbar för Alfa Romeo sedan 1933. Han lånade familjens emblem – den stegrande hästen – som sitt nya bilmärkes symbol och skapade en bil som skulle slå världen med häpnad. 1947 vann hans Ferrari 125 Sport Roms Grand Prix och Enzo hade etablerat sig som en av de främsta tillverkarna av snabba, tuffa, kraftfulla och respektingivande bilar. Höga hastigheter, adrenalin som pumpar, maskulin äventyrslystnad och en tävlingsinstinkt utan dess like utmärkte Enzo Ferrari. Och det utmärker även doften som inspirerats av honom.

Hur en doft påverkar dig

Doftens påvekran på våra känslor är fortfarande delvis dolt i ett dunkel. Det har gjorts forskning kring hur olika dofter påverkar oss och plockar fram olika minnen som skapar känslor i oss. Vissa är universella, andra personliga. Men det är höjt över allt tvivel att vi påverkas starkt av dofter. Detta bygger hela parfymindustrin på – och riktigt duktiga doftskapare kan komponera just sådana dofter och känslor som Ferrari Man in Red ger. Så ta chansen till att uppleva ett äventyr - förpackat i en flaska.

Klicka här för att komma till Ferrari

2018-06-14

#Trendar: Frisyren Tiger Eye Hair

Hårvård Bli trendigast i sommar med den här frisyren! Vi vill tro att vi är först ute med heta trender (Vilket febrila push-notiser på Instagram hjälper oss med) men faktum är att Tiger Eye Hair först nådde vår radar för lite över ett år sedan - Men den har dröjt med att verkligen slå igen fram tills nu. Här är precis allt du behöver veta!
2018-06-05

Travel Guide - För en bättre start på resan

Livsstil Ska du iväg och resa? Grattis! Men oavsett om du ska resa mot varmare breddgrader, med arbetet eller på en storstadsweekend så är det alltid klurigt med packningen. I den här guiden går vi därför igenom allt från de olika flygbolagens regler för hur mycket en passagerare får ta med sig, till hur man packar resväskan på ett smart sätt.
2018-05-16

Sommarnaglar med Deborah Lippmann Hyper Vibes

Nagellack Deborahlippmann Nu när solen tittat fram och semestern inte är så långt borta, kommer Deborah Lippmann Hyper Vibes. En sommarkollektion Gel Lab nagellack med fem nyanser som tar oss tillbaka till 1980-talet.