VISAR 1-48 (54)1 2 Sista 100 per sida

Skäggolja

Skäggolja ger ditt ansiktshår samt huden under näring, vård och fukt vilket gör att skägget ser mer fräscht, snyggt och levande ut. Den motverkar även klåda och irritation. Vi har i denna del av vår butik samlat flera olika varianter av skäggolja. Ta en titt nedan för att se hela vårt utbud av noga utvalda premium oljor för skägget. Med våra snabba leveranser dröjer det inte länge innan du har fått hem dina beställda varor. Köp bästa skäggoljan snabbt och enkelt hos oss på Glamazon.

Vad är skäggolja?

En skäggolja är en vårdande olja som används för att mjukgöra, återfukta och ta hand om ditt skägg. Vanligtvis har den en elegant, djärv, diskret eller äventyrlig doft som kompletterar de välgörande egenskaperna från formulan och sätter en extra touch på skäggvården för att förstärka din personliga stil. En bra skäggolja absorberas snabbt för att återfukta huden och tämja ansiktshåret. Resultatet med en olja för skägget blir ett slätt, glänsande, friskt och snyggt ansiktshår som kliar mindre och känns mjukare än någonsin tidigare.

Vilken skäggolja ska jag köpa?

Att hitta och köpa den rätta skäggoljan är en fråga om tycke, smak och förutsättningar för att odla skägg. Beroende på vad man vill ha för effekt så bör man titta på innehållet. En olja för skägget är oftast uppbyggd på två delar. Först en bas som utgörs av kraftigare oljor som ricin-, argan-, mandel- eller jojobaolja samt övriga vårdande oljor. Den andra delen i skäggoljan utgörs av det där lilla extra som parfym eller eteriska oljor för doft. Det kan även vara tillsatser form av e-vitamin, aloe vera och grönt te med mera som hjälper skäggvården lite extra. Den andra delen i olja för skägg brukar även utgöras av silikoner och kemiska ingredienser om oljorna är av lägre kvalitet. En del skäggoljor marknadsförs som parfymfria eller som doftfria men sanningen är att ingen skäggolja är doftfri om den har riktiga oljor från naturliga råvaror i sin formula. De har däremot en naturlig doft och ingredienserna är inte maskerade med parfym. Om man är känslig mot starka dofter är en sådan skäggolja bästa alternativet att köpa men om den är parfymfri så bör du se upp om du är känslig mot eteriska oljor, då de kan irritera huden under skägget.

Vilken skäggolja är bäst?

Skäggolja är en av de bästa produkterna för att få ett mjukt, snyggt och välvårdat skägg som är lättkammat. Den bästa skäggoljan hjälper även till att lindra klåda, motverka kliande skägg, irritation och torr hud under ansiktshåret. Titta efter svartkumminolja, sesamolja, svartpepparolja eller veteolja i innehållet när du ska köpa skäggolja, om du har problem med tunt eller glest skägg då de hjälper till att främja skäggväxten. En bra olja för skägg ska bidra till att ge ansiktshåret en fräsch lyster, återfukta rikligt och ge bra elasticitet till huden under. Ett välvårdat, mjukt skägg är det bästa som finns och att köpa skäggolja gör stor skillnad.

Hur använder man skäggolja?

En skäggolja ska appliceras i torrt och rent skägg. Om ansiktshåret är fuktigt kommer oljan inte tränga in i skägget lika bra, så säkerställ att ansiktshåret är helt torrt före applicering. Börja med att ta 2-4 droppar i din handflata och gnid sedan handflatorna mot varandra för att frigöra doften från oljan. Stryk sedan handflatorna från skäggets högsta punkt och ned i ansiktshårets riktning. Det hjälper skäggoljan att tränga in i hårstråna. Använd sedan fingrarna och för dem genom skägget för att få in oljan till skäggbotten och huden under ansiktshåret. Avrunda slutligen appliceringen av skäggolja med att borsta eller kamma igenom skägget för att få önskad form. Om du vill ha lite stadga på din skapelse kan du även applicera lite skäggvax avslutningsvis.

Hur ofta ska man använda skäggolja?

Skäggolja, hur ofta ska man egentligen använda den? Det bästa med en bra skäggolja är att den kan användas dagligen. Integrera en kvalitets olja till skägget som en del av din groomingrutin varje morgon för att råda bot på klåda, kliande skägg, irritation och torr hud under ansiktshåret. Resultatet med olja för skägg blir ett mjukt, snyggt och välvårdat ansiktshår med tydligare lyster.

Kan man ha skäggolja fast man har kort skägg?

Ja du kan ha skäggolja i kort skägg då även kortare ansiktshår och tredagarsstubb tenderar att klia och en olja till skägget hjälper mot det. Vi rekommenderar däremot att du använder en skäggbalm eller stubble moisturiser istället, då de produkterna är mer anpassade för just kort ansiktshår än vad en skäggolja är. Det är viktigt att börja med vården redan direkt när man planerar börja odla skägg för att stärka ansiktshåret och vårda huden under. Ett mjukt skägg är fantastiskt och rätt skäggvård gör stor skillnad.