VISAR 1-48 (69)1 2 Sista 100 per sida

Rakkräm

En rakkräm mjukgör skäggstråna, lägger sig som ett bra skydd för huden och håller den återfuktad vid klassisk våtrakning. Rakkrämen kan användas både med och utan rakborste, löddrar härligt och får rakhyveln att glida fram i ansiktet vilket är bra framförallt för dig med känslig hud. Märk skillnaden med en professionell rakkräm för män från oss på Glamazon. Vi har ett noga utvalt sortiment av rakkrämer med olika dofter från de bästa varumärkena som Musgo Real, Truefitt & Hill, Percy Nobleman, Proraso och Edwin Jagger med flera som förbättrar din rakupplevelse och ger ett bra resultat. Hitta din favorit rakkräm och köp den online hos oss!

Vad är rakkräm?

Syftet med en bra rakkräm är att den ska fungera som en skyddande buffert mellan rakbladet och huden vid rakning. Den ska även hjälpa till att mjukgöra, lyfta skäggstubben, återfukta och underlätta så att rakhyveln eller rakkniven kommer så nära huden som möjlig. Merparten av alla rakkrämer är uppbyggda enligt fyra grundkomponenter så att krämen ska fungera enligt önskemål. Om man tittar på innehållslistan i de flesta rakkrämer så hittar man först skummande ämnen som är till för att skapa lödder och ge den eftertraktade skyddskudden. Man hittar även mjukgörande ingredienser som är till för att smörja och bidra till att rakbladet glider enklare över huden. Den tredje komponenten i rakkräm är de fuktighetsbevarande ingredienserna som hjälper till att återfukta huden och låsa in fukt under rakningen. Den sista delen i rakkrämen är vatten som är nyckeln till allt inom klassisk våtrakning. Många rakkrämer innehåller redan en del vatten medan en del inte innehåller vatten alls från början, men de har alla en ska gemensamt och det är att vatten måste tillsättas för att blanda och reglera konsistensen så att formulan blir enligt önskemål.

Vilken rakkräm herr ska jag köpa?

När du ska köpa rakkräm herr är det viktigt att välja en som passar just din rakning. Om du använder rakborste så ska den fungera i kombination med den. Om du rakar dig med säkerhetshyvel så vill du ha en bra rakkräm som är tjockare i formulan och skyddar huden lite extra. Om du rakar dig med en modern flerbladshyvel som till exempel Gillette Fusion eller Mach3 vill du ha en lättare formula som inte kloggar igen rakbladet. Beroende på vad man vill ha för resultat så bör man titta på innehållet och en sak som alltid är bra att ta hänsyn till är vilken hudtyp du har. Om du lätt blir röd och irriterad, kan det vara bra att titta på en rakkräm för känslig hud. Vill du att formulan ska vara lödderfri eller vill du att den skapar ett fluffigt, tjockt lödder? Det är en fråga om tycke, smak, doft och hur man rakar sig som avgör vilken rakkräm man ska köpa.

Vilken är bästa rakkrämen för män?

Rakkräm är en av de bästa produkterna för att få till en behaglig, hudnära rakning med ett silkeslent, återfuktat och mjukt resultat. Den bästa rakkrämen hjälper även till att lindra klåda, motverka inåtväxande skäggstrån, röda prickar, irritation och torr hud efter själva rakningen. Titta efter glycerin, lanolin eller aloe vera i innehållet när du ska köpa rakkräm för män. Just lanolin har en fantastisk förmåga att mjukgöra och skydda huden samt se till att löddret förblir stabilt i kombination med rakborste och vatten. En rakkräm ska bidra till ett behagligt lödder och som smörjer och mjukar upp skäggväxten utan att torka ut huden. En renrakad, återfuktad och mjuk hud är det bästa som finns och en bra rakkräm gör stor skillnad.

Hur använder man rakkräm utan rakborste?

Du kan använda rakkräm med eller utan rakborste. Enklast är att använda den utan borste och då tar man bara och applicerar krämen direkt på området som ska rakas. Det är viktigt att huden är ren och lätt fuktig vid appliceringen. Var lätt på handen så inte stubben trycks ner i huden, syftet med formulan är att skydda, ge bra glid och lyfta skäggstråna. Man kan köpa rakkräm som är speciellt formulerad för att användas utan borste om man tycker konsistensen är för tjock.

Hur använder man rakkräm med rakborste?

Har man en rakborste och vill använda den i kombination med en rakkräm för att bygga ett bra lödder, ska man först blöta borsten i varmt vatten under en minut eller två. Genom att blötlägga rakborsten, så få den tid att absorbera den mängd vatten och värme som behövs för att producera skummet. Efter att rakborsten fått suga åt sig av det varma vattnet en stund, så skakar man bara av den så den blir lätt fuktig. Ta sedan en liten mängd rakkräm (ungefär lika stor som en mandel) antingen genom att trycka ut en klick ur tuben direkt på borsten alternativt i handen eller ta upp en klick rakkräm ur burken. Är du van våtrakare kan du även ladda borsten direkt i burken genom att vispa i den. För nybörjare rekommenderas att ta krämen direkt ur burken istället så att du får en jämn mängd rakkräm varje gång. Nu är det upp till dig att bestämma hur du ska förvandla din kvalitets rakkräm till att bli ett fluffigt, skönt raklödder. Detta kan göras antingen genom att applicera formulan direkt i ansiktet, i en rakskål eller i din handflata. För nybörjare är en rakskål en bra metod eftersom den låter dig se rakkrämen utvecklas till ett tillfredställande, bra lödder och du kan kontrollera mängden vatten som tillsätts på ett överskådligt sätt. En rakskål behöver inte vara något speciellt, det kan egentligen vara vilken skål eller stor mugg som helst från köket. Men en specialdesignad rakskål gör våtrakningen så mycket roligare och stilfullare.

Hur du får perfekt lödder med rakkräm

För att bygga upp ett perfekt lödder med rakkräm vispar du bara rakborsten inuti skålen eller koppen tills konsistensen slutar förändras, vilket kan ta upp till en minut. Om du inte är nöjd med resultatet här, kan du behöva tillsätta lite mer vatten till blandningen. Är löddret fortfarande för tjockt och styvt behövs det ännu mer vatten. Tillsätt ungefär en tesked varmt vatten åt gången i skålen. Du ska få ett lödder som är glänsande, lätt och har en fluffig struktur som liknar vispade äggvitor (eller något lösare). Om du adderar för mycket vatten till rakkrämen blir skummet lätt för rinnigt och torkar för snabbt när det appliceras på huden. Du vet att du har tillsatt för mycket vatten om du börjar se stora luftbubblor i ditt lödder som du inte kan vispa bort med rakborsten.

Hur du applicerar rakkräm

När du fått till rätt konsistens på löddret, så ska rakkrämen appliceras på huden. Börja med att dra borsten i cirkulära rörelser runt ansiktet och halsen. Detta exfolierar huden, lyfter skäggstubben och omger varje litet skäggstrå med lödder. Ju längre tid du tar på dig med den här proceduren desto bättre, eftersom det även hjälper till att mjukgöra stubben. När huden som ska rakas är helt täckt kan du byta till en lättare penselrörelse upp och ner ungefär som om du målar en vägg för att jämna ut löddret över huden och ta bort eventuellt överflöd av rakkrämen. Sedan är det bara raka.