VISAR 1-48 (67)1 2 Sista 100 per sida

Säkerhetshyvel - För bästa rakning

Med en klassisk säkerhetshyvel med dubbelblad får du en hudnära rakning som förebygger irritationer och ger den överlägset bästa rakningen. Säkerhetsrakhyvlar (safety razors), används till traditionell våtrakning. Det krävs vana och teknik för att bemästra en säkerhetshyvel men det är väl värt resultatet, då den ger en mer friktionsfri och närmre rakning och än med en flerbladshyvel. Hyvlarna har bra tyngd i handen och bladen håller sig sylvassa under fler rakningar än andra rakblad. Hos oss på Glamazon köper du klassiska säkerhetshyvlar av bästa kvalité från noga utvalda varumärken som Edwin Jagger, Truefitt & Hill med flera.

Säkerhetshyvel

Här i vår kategori med säkerhetshyvlar erbjuder vi modeller för nybörjare och alla sorters skäggväxt. Här finns varianter med olika sorters huvuden som ger en aggressiv, medel eller mild rakning beroende på tjocklek på skäggstråna och din hudtyp. Det finns alla möjliga variationer på skaft att välja på till din säkerhetshyvel allt från moderna i aluminum till eleganta i exklusiva träslag med flera. Komplettera även din klassiska rakhyvel med alla tillbehör du behöver enkelt här på Glamazon, du hittar enkelt rakborste, rakblad, tvålkopp, alunstift och väldoftande raktvål i våra övriga kategorier för rakning.

Säkerhetshyveln är den tidlösa rakhyveln som lanserades av King Camp Gillette i början på nittonhundratalet. Den togs fram föra att göra rakningen mer riskfri och framförallt enklare för gemene man. I dag är den en stilfull inredningsdetalj som man gärna låter ligga framme eller placerad i ett snyggt ställ tillsammans med övriga produkter för våtrakning, men annat var det när innovationen slog igenom under första världskriget. Soldaterna behövde smidiga allternativ eftersom de hade svårt att ta sig till barberaren och även saknade möjligheter till strigla och slipa sina rakknivar ute i fällt. Säkerhetshyvel blev lösningen på deras problem och därifrån har den sedan gjort sitt storartade segertåg runt världen med sitt karakteristiska huvud som omsluter rakbladet med en egg på varje sida.

Raka med säkerhetshyvel

När du ska raka med säkerhetshyvel är det viktigt att du är lätt på handen och inte stressar. Du ska manövrera och låta hyveln arbeta utan att trycka den hårt mot huden. Den hand du inte håller rakhyveln i använder du till att sträcka ut huden så att inga veck eller gropar kommer i vägen för din rakning.