VISAR 1-48 (556)1 2 3 ... 12 Sista 100 per sida

Rakning

Hos oss på Glamazon hittar du allt för att du ska lyckas med din rakning. Vare sig du vill raka dig med kniv eller med hyvel har vi rätt produkter just för dig. Förutom klassiska rakblad och fluffiga skum har vi också vårdande rakprodukter för män som hjälper dig om olyckan är framme. Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller proffs, vi har produkter för rakning som passar alla nivåer.

Rakprodukter för män

Vi har alla våra egna preferenser när det kommer till rakning män och vilka produkter vi vill använda. Det finns flera olika modeller på knivar, hyvlar, borstar och krämer att använda sig av beroende på hur du ska raka dig, vilken hudtyp du har och vad för slags rakprodukter du föredrar att använda. Vi på Glamazon ser till att du har ett brett utbud av klassiska rakprodukter för män att välja mellan och kombinera för att du ska få den där lyxiga barberar känslan hemma och ett perfekt resultat med din våtrakning, varje gång!

Vilka rakprodukter för våtrakning passar dig?

Vilka rakprodukter du behöver för att ta dig från start till mål med din våtrakning beror på hur ditt skägg växer och din hudtyp. Med tanke på att alla män rakar sig ungefär 20 000 gånger under sitt liv så är det värt att göra sin dagliga rakning till en uppskattad konstform att se fram emot varje dag.

Att använda sig av en säkerhetshyvel är till exempel ett manligt, smidigt och billigt sätt att raka sig. I vårt sortiment hittar du både tunga, gedigna dubbelbladshyvlar och handgjorda rakhyvlar med utbytbara rakblad som tål att visas upp på badrumshyllan och är perfekta för våtrakning.

Tänk på att använda en bra rakkräm, tvål eller gel när du rakar dig för att skydda huden och bevara fukten i den, samtidigt som fukten från ditt val av rakprodukt hjälper till att öka glidytan och minska risken för skärsår.

Föredrar du istället en riktig klassisk rakkniv eller en med utbytbara blad hittar du självklart det också i vårt stora Glamazon sortiment med noga utvalda rakprodukter för män. Ta gärna en varm dusch innan du rakar dig eftersom ånga och vatten gör din rakning mer skonsam mot huden samt minimerar risken för irritation och inåtväxande hårstrån. Avsluta med att klappa huden torr och applicera rakvatten för att stänga porerna. Stryk sedan på en lugnande fuktkräm eller after shave balm anpassad för din hudtyp.

Rakprodukter för män som lugnar och vårdar huden

Det finns även en mängd tillbehör för våtrakning som gör halva jobbet åt dig och ser till att rutinen blir något extra så så du kan raka dig som en barberare. En rakborste med grävlingshår, naturborst eller syntet är bra att ha för att lyfta skäggstråna och få det perfekta löddret. En raktvålskopp är ett bra komplement tillsammans med rakborsten, vi har både varianter i porslin och metall som hjälper dig få till ett bra lödder. Du hittar även ett brett sortiment av vårdande rakprodukter för män som lugnar och vårdar huden i ansiktet efter rakning.

Vi är stolta över att kunna erbjuda dig anrika varumärken som Truefitt & Hill, Edwin Jagger och Claus Porto tillsammans med moderna uppstickare som tillexempel Bulldog, Recipe for men och Nõberu of Sweden. Beställ dina rakprodukter online, smidigt hos oss på Glamazon. Vi erbjuder enkel betalning med Swish, kort eller avgiftsfri faktura med upp till 60 dagars betaltid. Leveransen har du blixtsnabbt. Varmt välkommen.

Rakning tips för män i 3 steg

Man brukar prata om två sorters rakning för män: Torrakning och våtrakning. Den förstnämnda varianten för rakning män som går under namnet torrrakning är när man rakar sig med rakapparat. Den andra varianten är den vi på Glamazon älskar och fokuserar på när det kommer till rakning män. Våtrakning är den klassiska varianten där man använder rakhyvel, vatten och löddrande rakprodukter för att uppnå ett närmare och mjukare resultat.

#1 Förbered huden inför rakning

Du bör först mjukgöra skäggstubben och förbereda huden inför rakning. Börja med att tvätta ditt ansikte med en ansiktsrengöring herr för din hudtyp och använd även en ansiktspeeling herr för att få bort döda hudceller som kan orsaka inåtväxande hårstrån och blockera porerna.

Ta gärna som vana att ta en varm dusch innan du ska raka dig. Värmen från vattnet hjälper till att mjuka upp hårstråna som ska rakas och gör hela processen inför rakning mycket smidigare. Applicera sedan dit val av rakprodukter för män som ska användas under rakning. Några exempel på dessa är rakkräm, raktvål eller rakgel med mera. Det viktiga är att du väljer en variant som passar dig och ger en bra glidyta samt ett raklödder som skyddar och minskar friktionen för en närmare rakning. Låt löddret få verka en liten stund innan du börjar raka dig.

#2 Raka medhårs

Raka dig medhårs med din rakhyvel om du vill undvika att huden blir irriterad. Att det vore skadligt att raka sig mothårs är både ett faktum och en myt. För att få till en så hudnära rakning som möjligt behöver du oftast dra din rakhyvel i många olika riktningar. Men du bör inte starta omgående med att raka dig mothårs utan istället ta först några drag och raka medhårs med din rakhyvel innan du börjar arbeta mot hårväxtens riktning. Om du inte har kontrollerat skäggets växtriktning kommer du sannolikt ändå att raka dig mothårs på vissa ställen. Detta är i synnerhet mycket vanligt på halsen där stråna kan växa i alla möjliga riktningar.

Risken med att raka mothårs är att huden bli röd, repad, och i värsta fall kommer du att uppleva rakproblem som hårsäckarinflammation och röda prickar efter rakning. Om du har känslig hud eller lätt för att få inåtväxande hårstrån är det bäst att bara raka sig medhårs. Vid rakning i hårväxtens riktning är det lättare att kapa stråna, och huden under kommer inte att drabbas av lika mycket skada. Du får trots allt med dig ett tunt lager hud när din rakhyvel vandrar över området som rakas.

Därför är det viktigt att förbereda huden inför rakning med rätt smörjande rakprodukter för män. Ta det sedan bara lugnt och använd mjuka rörelser med din rakhyvel. Starta på sidorna av ansiktet, fortsätt rakningen med att ta halsen, hakan och slutligen runt munnen. Ett litet rakning tips är att försöka att ta så få drag som möjligt med rakhyveln över huden då det hjälper till att minska irritation och obehag.

#3 Vårda huden efter rakning.

När du är klar med din rakning så är det hög tid att ta hand om eventuella skärsår och att återfukta och återställa huden. Det är ändå en påfrestning att raka sig och därför är det viktigt att vårda huden efter rakning med rätt rakprodukter för män. Börja med att skölj ansiktet när du är klar och dra därefter en alunsten över den nyrakade huden för att dra ihop porerna och stoppa eventuella blödningar från små skärsår.

Därefter klappar du in lite rakvatten över huden för att minska risken för irritation och utslag efter rakning. Slutligen så smörjer du in det nyrakade området med ett krämigt rakbalsam som hjälper till att lugna, återfukta och vårda huden efter rakning.

Vad kan vi erbjuda dig?

Med rätt rakprodukter för män så blir rakningen till ett nöje och en del av en daglig ritual som sätter guldkant på vardagen. För att få en grundlig våtrakning för livsnjutare utan besvärande irritation så behövs det bra tillbehör som gör jobbet. Hos oss på Glamazon kan du köpa lyxiga rakprodukter som erbjuder det där lilla extra i vardagen.

Välj allt du behöver för rakning för män som rakhyvel och rakborste till de smörjande produkterna under rakning som rakkräm, rakgel, raktvål och färdigt raklödder på burk. Och glöm inte vårdande rakprodukter efter rakning som alunstift, rakvatten och after shave balm.

Vi på Glamazon erbjuder ett stort utbud av tillbehör och rakprodukter från populära och klassiska varumärken som Musgo Real, Taylor of old bond street, Proraso och Percy Nobleman med flera. Om du har några frågor om någon eller några av våra rakprodukter så är du hjärtligt välkommen att slå oss en signal. Vi hjälper dig gärna och älskar att prata våtrakning.