After Shave Splash

Den klassiska aftershaven kommer i form av splash-on och innehåller lite parfymolja samt ingredienser som lugnar huden efter rakning. Det finns aftershave med och utan alkohol. Fördelen med alkohol är att den desinficerar, drar samman porerna och verkar uppfriskande på nyrakad hud men samtidigt är aftershave med alkohol utorkande för huden. Denna utorkande effekt kan till viss del kompenseras med en fuktkräm.

After shave för män

Upptäck utbudet av premium after shave för män som finns här hos oss på Glamazon. Fräscha upp och tona din nyrakade hud med vårt utbud av stärkande aftershave. Var och en med klassiska, eleganta och distinkta dofter, våra after shave är noga utvalda från några av de mest anrika parfymhusen när det kommer till rakning som Claus Porto, Floris London, Taylor of Old Bond Street, Proraso och Tabac med flera. Vårt sortiment innehåller även lugnande aftershave utan parfym för känslig hud.

Hur man applicerar After shave

Att använda after shave för män kan verka som den mest naturliga saken i världen, speciellt för de män som gör det varje dag. Men gör du det bästa av din produkt? Med den här praktiska guiden kan du vara säker på att du kommer få alla fördelarna som din after shave har att erbjuda dig. Det är således dags att säga adjö till slumpmässiga stänk rakvatten i ansiktet för detta kommer att göra att din hud kommer uppskatta och tacka dig.

Vad är after shave?

Uttrycket ”after shave" används ofta omväxlande med cologne och herrparfym, men så borde inte vara fallet, speciellt när det kommer till applicering. After shave för män är utformad för att användas direkt på huden efter rakning och formulan kan berikas med en mängd närande och vårdande ingredienser för att hålla din hud i toppform. Cologne, Eau de Parfum och Eau de Toilette, å andra sidan, doftar helt enkelt kraftigare och appliceras bättre på andra delar av kroppen.

Vad är aftershave bra för?

Aftershave finnas i ett brett utbud av modeller och former, inklusive after shave balm, lotion, gel, spray och splash. Även om de ofta är doftsatta och innehåller parfym, ligger deras syfte närmare hudvård än doft. En after shave för män är bra för att stänga porerna och har till uppgift att hjälpa till med att lugna och uppdatera din hud efter rakning. Den kan till och med vara en frälsare för dig som är benägen att få en hud som skriker av irritation eller obehag efter själva rakningen.

Var ska man applicera after shave?

Som tidigare nämnts kan after shave för män appliceras på alla hudområden efter rakning (men se till att du kontrollerar användningen på alla produkter du köper före applicering). Många använder också aftershave på andra områden som bakom öronen, bröstet och axlarna på samma sätt de skulle göra med en parfym. Även om detta verkligen inte skadar, är det inte troligt att doften blir lika långvarig som med en Cologne, Eau de Parfum eller Eau de Toilette.

Kan du använda after shave utan rakning?

Absolut. Många after shave för män har gott om fördelaktiga ingredienser som är bra för din hud. Beroende på vilken formel du väljer att använda hjälper din aftershave att låsa in hudens naturliga fukt samtidigt som den tonar hudytan även utan rakning, ungefär som ett ansiktsvatten. Om du har anlag för eller är benägen till känslig hud, välj en after shave med trollhassel eller tea tree olja snarare än alkohol. På så sätt kan du fortfarande njuta av dess sammandragande eller antibakteriella egenskaper fast utan själva stinget.

Hur man applicerar aftershave ordentligt

De flesta män brukar stänka lite väldoftande after shave på huden utan någon som helst verklig tanke eller teknik bakom sitt utförande. Vill du däremot ha bästa effekt av ditt rakvatten så följ den här vägledningen för hur man applicerar aftershave ordentligt och få ut det mesta av din produkt.

Steg 1: Se till att du har sköljt ansiktet ordentligt efter rakning, tvätta bort eventuellt lösa skäggstrån och spår av rakkräm eller raklödder. Torka därefter din hud torr med en ren handduk.

Steg 2: Ta en liten mängd after shave för män i handflatan (ungefär storleken på en tiokrona) och gnugga ihop dina handflator.

Steg 3: Gnugga försiktigt sedan händerna över ansiktet för en jämn fördelning av precis rätt mängd aftershave. Skölj inte ansiktet när du är klar.