Baldessarini

Parfym från Baldessarini

Baldessarini parfym

Baldessarini är ett numera klassiskt tyskt varumärke som grundades 1993. Varumärkets exklusiva parfymer för män präglas av lyx, stil och elegans och grundades av österrikaren Werner Baldessarini som var VD och verkade på Hugo Boss mellan 1975 till 2002.

Länge styrde de stora dofthusen branschen med järnhand. Under en lång tid försågs marknaden med samma parfymer år in och år ut. Man behövde pionjärer, ett avantgarde som vågade förändra och förse gentlemän med nya doftupplevelser.

Werner Baldessarini hade tröttnat och lanserade Baldessarini. Ett varumärke som förvisso hade starka influenser från modehuset Hugo Boss, men med svindlande höga ambitioner - att förse män med högkvalitativa hantverk som doftade maskulin elegans.

Efter en längre tid i laboratoriet för att hitta de perfekta doftnoterna som skulle symbolisera den moderna gentlemannen kunde man år 2002 lansera den första doften. Den gjorde verkligen skäl för varumärkets slogan “Dofter som skiljer män från pojkarna” och blev en global succé bland gentlemän.

Under åren som följde skulle man revolutionera hela industrin. Med en produktlinje av både lyxiga parfymer, deodoranter och after shave:s blev man en ledsagare som visade gentlemän vägen till mer eleganta dofthantverk.

Idag har den lilla uppstickaren från Tyskland som utmanade en hel bransch en självklar plats i den kräsna mannens parfymgarderob världen över.