Sveriges bästa nagelstylist: Så får du fina naglar

Så får du fina naglar

Sveriges basta nagelstylist

Finns det någon bättre känsla än när man har perfekta naglar? Det är som balsam för själen, men att få till dem är inte alltid det enklaste. Därför har vi intervjuat Julia Alexandra Löfgren, grundare av nagelstudion Egoistas by Cindy & Offmind, trefaldig SM-vinnare och sveriges bästa nagelstylist som nu ger sina allra bästa tips om hur du får fina naglar.

Vårda naglarna

Alla vill få fina naglar, men för att lyckas så behöver man lägga lite extra tid på att stärka upp och vårda naglarna så att de får en stabil och stark grund.

Så filar du naglarna

- Det är viktigt att fila naglarna rätt, säger Julia Alexandra Löfgren, nagelterapeut och trefaldig SM-vinnare, som menar att de små detaljerna kan göra stor skillnad när vi vårdar våra naglar.

- Det bästa sättet att fila naglarna på är genom att använda en nagelfil som inte är för grov. Jag brukar rekommendera en glasfil för bästa möjliga resultat.

 

Så får du naglar som inte skivar sig eller spricker på längden

Julia Alexandra Löfgren berättar att det finns mycket man kan göra för att få starkare naglar som inte skivar sig eller spricker på längden.

- Det är viktigt att inte klippa naglarna med en sax, eller fila med en för grov nagelfil. Det bästa är att fila naglarna med en glasfil för att ge nageln ett jämnt och fint avslut som inte skivar/delar sig och därefter lacka dem med nagellack som skyddar nageln.

- Polering av naglarna ser också till så att naglarna håller ihop, och någonting man inte får glömma under några som helst omständigheter är nageloljan. Den gör underverk när det kommer till att få starka och fina naglar!

 

Preppa rätt för att undvika missfärgade naglar

Basen är a och o för att undvika att naglarna blir missfärgade, menar Julia som förklarar att det är en av de vanligaste orsakerna.

- Den vanligaste orsaken att naturliga naglar blir missfärgade beror på att man lackar naglarna med vanligt nagellack hemma och glömmer att använda baslack. Baslacket skyddar de naturliga naglarna från färgpigmentet i lackerna och ger längre hållbarhet.

 

Boosta naglarna

Det finns många faktorer som är viktigt för att få fina naglar. Men med en grund i form av bra nagelvård så är det bara att välja material och färgkombinationer som kvarstår för att få fina naglar.

 

Gellack, gelé eller akrylnaglar - Anpassa utefter önskad look

Julia förklarar att val av material inte spelar någon större roll för att få fina naglar, utan att du snarare bör fråga dig vilken look du är ute efter.

- Jag tycker att alla material är fina! Det ena är inte bättre eller sämre utan alla kan ge ett perfekt och hållbart resultat. Däremot så kan man anpassa efter vad man är ute för känsla på naglarna. Akrylen är hårdare medan gelén är mer flexibel och väger mindre. Sedan har vi gellack vilket är som vanligt nagellack som torkar snabbt och håller i ungefär 3-4 veckor.

Färgkombinationer som trendar

Val av färgkombinationer är alltid en högaktuell fråga. Julia menar att vi just nu ser både några nya och återkommande färgkombinationer som trendar.

- Man kan se att höst- och vintertrenderna ofta återkommer. Mörkröda, lila, mörkgröna och bruna nyanser är alltid efterlängtade under denna period och är säkra kort. Det som jag däremot märkt och som är lite nytt för i år är att mycket senapsgult syns på naglarna. Även rost, guld och grönt har fått ett rejält uppsving!

“Dessa ger en känsla som att man tonat ned klara sommarfärger och gjort dem lite “smutsiga” - Jag älskar det!”

När Julia ska ge sitt enskilt bästa tips för att få fina naglar är svaret tydligt. Kärleksbomba naglarna!

- Mitt bästa tips är enkelt! Ge naglarna mer kärlek hemma eller besök en riktigt bra nagelterapeut. Vårda naglarna samt välj ett material- och färguttryck som du bara älskar så brukar det bli väldigt fint!