Test av Skäggolja - Nõberu Feather Beard Oil

Nõberu Feather Beard Oil Recension

Djupt i de småländska skogarna tillverkas en svensk skäggolja som gjort samma avtryck som de röda stugorna och miljöerna vi associerar med Smålands tolv små landskap. Småland är skogar, bördiga slätter, glittrande sjöar och numera Nõberu of Sweden. Enligt sägnen är påhittighet, företagsamhet och seghet utmärkande egenskaper för en smålänning och har så varit ända sedan medeltiden.

Nõberu är inget undantag, då de arbetar med egenutvecklade, innovativa och närproducerade produkter, men är dedikerade till så mycket mer än så. De vet vad ett väldoftande och välvårdat skägg kan göra för självförtroendet. Det har således blivit dags för Mr Glamazon att testa Nõberu Feather Beard Oil för att undersöka om den gör så att skägget ser ståtligare ut, doftar godare och känns fräschare. kommer oljan få den dagliga skäggvården att blomstra? Vilken doft är bäst? Läs vidare här nedan vad Mr Glamazon tycker om den lätta skäggoljan från Nõberu i sitt test och recension av olja för skägget.

Test av Skäggolja - Nõberu Feather Beard Oil

RECENSION AV NÕBERU FEATHER BEARD OIL

Att varje gång bli belåten när man testar produkter från ett varumärke, det tyder på bra kvalitet. Något som svenska Nõberu verkligen har i fokus. De satsar hårt på svensk skönhet för män med naturliga formuleringar. Varje ny produkt från Nõberu of Sweden känns som en förstärkning till den dagliga rutinen, så även Feather Beard Oil.

Jag har haft nöjet att få testa den här lätta skäggoljan under ett par månader i dofterna Sandalwood och Amber-Lime vilket varit en trevlig erfarenhet. Säger bara tistelolja. I Kina har man använt den här oljan i över tusen år för att råda bot på håravfall och tunnhårighet och det kan nog ligga nått i det.

Det är för just för tisteloljan som jag uppskattar denna Nõberu skäggolja så mycket. Upplever att skägget blivit tjockare plus att oljan inte gör skägget så där silkesmjukt utan mer manligt mjukt, om man nu kan säga så. Skägget blir följsamt och mjukt men ändå lite strävt vilket jag gillar.

INNEHÅLLET:

Nõberu Feather Beard Oil är baserad på kallpressad tistel- och solrosolja som inte är raffinerad vilket syns på formulans lätt gyllene färg. Tisteloljan med sitt generösa innehåll av linolsyra hjälper till att stimulera skäggväxten, stärker ansiktshåret och ger glans. Dessutom är tistelolja mycket rik på vitamin E, vilket gör att den bidrar med både näring till skägget och vitaminer åt hårsäckarna. Solrosoljan hjälper skägget att behålla fukt och hindrar det från att torka ut samtidigt som oljan mjukgör och skyddar ansiktshåret. Högsta möjliga fördel helt enkelt, när man vill få ett tjockt, fylligt och välvårdat skägg.

En stor nytta med formulan är att oljorna i Nõberu Feather Beard Oil är kallpressade så de har alla sina goda egenskaper kvar för maximal skäggväxt.

DOFTEN:

Nõberu Feather Beard Oil finns i två olika dofter och det är en smaksak vad man föredrar. Jag har prövat båda dofterna under längre tid och gillar dem.

NÕBERU N°101 FEATHER BEARD OIL SANDALWOOD

Test av Skäggolja - Nõberu Feather Beard Oil Sandalwood

Det här är en diskret doft som man knappt märker, det tar ett tag att lära känna essensen som ska dofta sandelträ, läder och mysk enligt vännerna på Nõberu. Diskret betyder inte dåligt utan tvärtom. Doften lever i högsta grad och skägget suger åt sig av kompositionen som om den vore en karamell.

Sandelträ är kanske inte den första doft man kommer att tänka på när det kommer till svensk skäggolja, just därför är det en trevlig överraskning att Nõberu gett sin sandelträdoft en gedigen svensk prägel. Mina tankar går till Gränna, gentlemen och faktiskt även till logdans i livlig tvåtakt. Vad har sandelträ skäggolja, logdans, gentlemen och Gränna för gemensamma nämnare? När jag först applicerar Nõberu N°101 Feather Beard Oil Sandalwood i skägget så är det först trä jag känner och även en lätt hint av läder. Men efter ett tag börjar det komma lite diskreta noter av vanilj och sen den stora överraskningen polkagris. En mycket lyckad kombination som man bär med lätthet.

Förr i tiden när herrarna skulle på lördagsdans brukade de klä sig i sina finaste kostymer och ta med sig karameller för att bjuda damerna på, mellan svängomerna. Väldigt kavaljersmässigt och det är det Nõberu Sandalwood fångar. En doft för svenska gentlemen. Dansen herrarna dansade i mitten på 1800-talet var polka och karamellerna de bjöd på var polkagrisar från Gränna. I dag skulle man nog bli inspärrad om man började gå runt och bjuda på karameller när man är på krogen. Vi kan kalla det evolution men Nõberu N°101 Feather Beard Oil Sandalwood är ett säkrare kort som går hem hos både damer och herrar.

Jag gillar att doften är så diskret och lätt vilket gör att den fungerar i alla sammanhang, man får känna sig fräsch, manlig och naturlig. Doften är som en karamell för skägget som man får ha för sig själv. Om Amalia Eriksson hade struntat i att börja göra polkagrisar i Gränna och istället satsat på skäggolja och manlig grooming då är det här doften som hon hade lanserat. Nõberu Sandalwood är en blivande svensk klassiker.

Till Produkten >>>

NÕBERU N°102 FEATHER BEARD OIL AMBER-LIME

Test av Skäggolja - Nõberu Feather Beard Oil Amber-Lime

Limedoft på skäggolja kan ha en tendens att skära sig med övriga doftämnen från andra produkter man använder och få raka motsatsen till vad man vill uppnå. Istället för att skägget luktar fräscht och rent så kan resultatet bli gammal disktrasa när lime-doftämnena blandas med parfymämnen från schampo, ansiktskräm med mera, adderar man även ens naturliga doft från porerna om man ätit kryddstark mat eller rikligt med vitlök så kan lime bli en ren katastrof. Av de här anledningarna brukar jag undvika limedofter när jag gör mitt val av skäggolja, tills nu. Nõberu N°102 Feather Beard Oil Amber-Lime har en diskret, manlig och fräsch doft som gör sig mycket bra i skägget.

Vill du ha limedoft på skäggolja så är det här oljan för dig. Jag gillar den här kompositionen då den inte skriker lime eller apelsin utan är uppblandad med cederträ och en aning blommor som ger en mer sofistikerad känsla. Doften fungerar både dag som kväll och i alla livets situationer. Skulle beskriva doften som mogen men absolut inte gubbig, den ger än snarare karaktär.

En fördel med Nõberu är att man kan gå in helt för en doft och komplettera med skäggschampo, balsam, balm och även duschkräm så man inte behöver klura på om skäggoljans doft matchar övriga produkter man använder i sin dagliga skäggvård. Amber-Lime från Nõberu är en bra doft som är uppskattad att bära. Stort plus för att det här är en av få lime dofter på skäggolja jag prövat som man kan ha och få det doftresultat man vill ha varje gång oavsett kost eller övriga produkter.

Till Produkten >>>

FLASKA/FÖRPACKNING:

Om man parar ihop svensk design med skäggprodukter då får man det här. Det första man ser är en svart låda utformad som en tändsticksask dekorerad med en bronsfärgad ram och Nõberus logotyp och när man öppnar asken på klassiskt tändsticksvis så uppenbarar sig innehållet sakta först ser man den svarta korken titta fram och sedan följer den bruna medicinflaskan. För att vara en skäggolja på endast 30ml så har flaskan rejäl tyngd, då den är gjord i glas vilket förhöjer känslan. Under skruvlocket finns en praktisk droppkork som gör doseringen enkel, det är bara skaka ut så många droppar av skäggoljan man behöver. Flaskan är snygg, gedigen och känns lyxig.

ÄR SKÄGGOLJAN SVÅR ELLER LÄTT ATT TVÄTTA UR?

Det finns skäggoljor man kan behöva tvätta skägget flera gånger om för att få bort oljan och även därefter behöva stå och gnugga händerna om och om igen med tvål och vatten utan att att få bort kladdet. Sedan finns Nõberu Feather Beard Oil som är raka motsatsen. Denna skäggolja är så tunn i formulan att det går mycket lätt att tvätta ur den ur skägget. Att få bort den från händerna efter applicering tar inte många sekunder med tvål och vatten.

BEHÖVER MAN MYCKET ELLER LITE SKÄGGOLJA FÖR RESULTAT?

Nõberu Feather Beard Oil är väldigt lätt och tunn i konsistensen så jag har använt mig av fyra till fem lätta skak på flaskan, vågar inte säga vad det ger i mängd olja men resultatet på mitt eget skägg blir snyggt och bra. Skulle rekommendera att man prövar sig fram tills man hittar den mängd skäggolja som passar för skägget. Tack vare mixen av välgörande oljor så är det viktigt att få ner formulan till huden under skägget för där gör oljan ett hästjobb med att återfukta, stimulera hårsäckarna och motverka kliande skäggväxt. Nõberu vet att en frisk hud är grunden för ett snyggt skägg.

För att få resultat med Feather Beard Oil så handlar allt om vilket skick skägget befinner sig i, så om skägget redan är välvårdat och mår bra behövs inte mycket skäggolja alls för att uppnå önskat resultat. Men om skägget är torrt och slitet kommer det behövas desto mer kraft och i sådana fall skull jag rekommendera att pröva Nõberu Heavy Beard Oil istället som är en fetare skäggolja som lämpar sig bättre för ändamålet.

VEM PASSAR NÕBERU FEATHER BEARD OIL FÖR?

Den här lätta och tunna skäggoljan passar perfekt för dig som redan har ett välvårdat skägg och vill ge det en snabb quick-fix utan att skägget blir för fett. Det är det den är framtagen för och gör sitt arbete med bravur. Nõberu Feather Beard Oil är utmärkt att använda innan jobbet eller dejten och är för dig som vill ha en mer naturlig stil på skägget och inte vill ha den där oljiga, feta känslan. Det här är även en mycket bra skäggolja för dig som har lite tunnare skäggväxt eftersom formulan stimulerar tillväxten och bidrar till ett tjockare och fylligare skägg.

KONSISTENS:

Har redan berört konsistensen på Nõberu Feather Beard Oil i några av punkterna här ovan, men det tål att upprepas. Den här skäggoljan är mycket lätt och tunn snudd på vattning vilket gör den till ett litet mästerverk. Det är just för formulan och konsistensen man ska köpa den här skäggoljan. Den är som en återfuktande tonic för skägget och tack vare konsistensen slipper man den feta oljiga känslan, men får ändå effekten från en bra skäggolja. Inget kladd men massor av fördelar. Det är bara bocka och buga för konsistensen på Nõberu Feather Beard Oi

BEHÖVER MAN KOMPLETTERA MED KAM, BORSTE, VAX ELLER SKÄGGSCHAMPO?

För att få ett bra skägg är det viktigt att man har koll på skäggvården och processen för att få ett snyggt och enhetligt resultat. Jag förespråkar alltid att man ska använda ett riktigt skäggschampo då det är grunden för optimal skäggvård. Ett skäggbalsam kan även vara bra att ha för att ge skägget lite extra fukt. En skäggborste eller kam är även en viktig del för att forma och reda ut skägget till perfektion.

Fördelen med att köpa skäggolja från Nõberu är att man kan löpa linan fullt ut och plocka ihop ett helt eget skäggkit i den doft man vill ha på sina skäggprodukter och sedan även gå vidare med duschkräm och produkter för håret, allt matchar med varandra och ser snyggt ut i badrummet.

 

HUR MYCKET ÅTERFUKTAR SKÄGGOLJAN?

Om man har använt sig av ett bra skäggschampo och skäggbalsam så kommer inte skägget vara så akut behov av fukt, och för ett välmående skägg är Nõberu Feather Beard Oil perfekt. Skulle skägget däremot var mycket torrt och risigt så är Nõberu Heavy Beard Oil ett bättre allternativ då den är fetare i konsistensen. Feather är en bra skäggolja som ger skägget och huden under det där lilla extra.

HUR MYCKET FRÄSCHARE BLEV SKÄGGET MED NÕBERU FEATHER BEARD OIL?

Det här är en snabb quick-fix för skägget med uppgift att göra det fräschare. Nõberu Feather Beard Oil klarar uppgiften med bravur utan att skägget blir fett och oljigt. Skäggoljan ger en diskret lyster och snabb uppfräschning.

HELHETSKÄNSLA:

Jag uppskattar denna Nõberu skäggolja eftersom hud och skägg får utså mycket i vardagen. Den är perfekt för att snabbt fräscha upp skägget. Innehållet av tistelolja värdesätter jag högt då jag upplever att skägget blivit tjockare och fylligare. Den vattniga, tunna och lätta formulan gillar jag med, då den gör skäggoljan mer som en välgörande tonic och lätt att arbeta med så den kommer åt ända ner till huden för att återfukta och stimulera hårsäckarna. Rekommenderas för redan välmående skägg eller dig med lite tunnare skäggväxt som letar efter en skäggolja för mer skägg.

Nõberu of Sweden Feather Beard Oil gör allt man kan kräva av en bra skäggolja. Den återfuktar, ger näring och ser till att skägget blir följsamt och mjukt men ändå lite strävt vilket jag gillar. Och det bästa är att skägget inte blir oljigt eller fett vid användning. Vilken doft man föredrar är en smaksak, min favorit är Amber-Lime då jag blev glatt överraskad att den gör sig så bra i skägget för att vara en limedoft. Den är diskret, fyllig, manlig och fräsch. Ska även säga att jag gillade de lätta noterna av polkagris i Sandalwood som ger doften en spännande karaktär som går hem hos både damer och herrar.

Nõberu of Sweden >>>