Konsten att koppla av

Koppla av

Konsten att koppla av

Med familjeliv, ambitioner och ett arbete som lätt följer med hem kan det vara svårt att få tiden till att varva ned - trots att det ibland kan vara det mest produktiva du kan göra. Att lära sig konsten att koppla av hjälper dig att känna mer tacksamhet, bli mer närvarande och öka din produktivitet.

Här kommer våra bästa tips på vardagslyx som hjälper dig att koppla av.

1. Doftljus

Det finns inget som lugnar sinnet mer än ett riktigt bra doftljus. Medan ljuset, som närmast kan beskrivas som ett hantverk brinner så fylls sinnet med lugn, fantasi och inspiration. Lägg fötterna bekvämt på bordet, ta fram en bok och känn hur kroppens energidepåer fylls på.

Voluspa Doftljus

På Voluspa möter en gammal tradition noggrant utvalda ingredienser från världens alla hörn som omsluter hemmet med en unik doftsensation. Här tas hantverket fram för hand där till och med glaset, fylld av vackra mönster tillverkas på traditionellt vis. Förutom att vara en källa till lugn och vardagslyx så är det dessutom en fin inredningsdetalj!

2. Lyxbad

Ett varmt, avkopplande bad är avkoppling i sin sanna bemärkelse. Tillsätt badmjölk och det är som balsam för själen.

Crabtree & Evelyn grundades redan år 1972 av Cyrus Harvey med en vision om att med noggrant utvalda ingredienser från världens alla hörn ta fram unika och oöverträffade skönhetsprodukter. Idag, över 30 år senare kan man med säkerhet säga att de gör skäl för sitt motto “Utforska allt - behåll det bästa”.

Crabtree & Evelyn

Denna lugnande formula med näringsrik getmjölk, allantoin, vitamin E och havrekärnolja lämnar huden mjuk och återfuktad med en ljuvlig doft av lavendel, skogsnäva och cypress.

3. Ta hand om dig själv

Efter lyxbadet så tar du hand om dig själv lite extra. En riktigt bra hudkräm lämnar huden silkeslen och med denna premiumprodukt från portugisiska Claus Porto får din hud all den näring och kärlek den behöver efter dagens utmaningar.

Det portugisiska varumärket Claus Porto har framställt unika dofter och skönhetsprodukter i över 130 år som inspireras av portugals idylliska landsbygd.

Claus Porto Body lotion

Deras lyxiga bodylotion är infuserade med fräscha dofter och har en härlig formula jojobaolja, vitamin E, shea- och kakaosmör ger näring, fukt och en välmående hud.

4. Ge ansiktet nytt liv

Tänk om man bara kunde radera trötthetstecken, solbrist och långa dagar? Just det tänkte det innovativa varumärket Dr. Brandt när man satte sina skarpaste hjärnor på uppgiften att ta fram marknadens bästa ansiktsmask.

Dr. Brandt Oxygen Facial Flash Recovery Mask

Resultatet?

En oöverträffad vitaliserande ansiktsmask som syresätter huden och raderar alla trötthetstecken. Att få en ren och frisk hy fylld med nytt liv är det bästa sättet att möta morgondagen med ny energi.

5. Dofter som inspirerar

Den bästa avkopplingen är den som inspirerar. Den som öppnar dina sinnen och målar upp nya vägar. Allt detta gör dessa vackra trippelmalda tvålar framställda på ett traditionsenligt sätt av Claus Porto.

Här har varje tvål en unik doft och personlighet, formulerade med vegetabiliska oljor och sheasmör som ger ett mjukt, krämigt och väldoftande lödder som för tankarna till dofterna i portugals landsbygd.

Claus Porto Tvål

Dessa tvålar, som närmast kan beskrivas som ett hantverk omsluter inte bara badrummet med ljuvliga dofter, de är även omsorgsfullt paketerade för hand i en mängd vackra illustrationer som inspirerats av kontrasterna i Portugal.