Så gör du för att odla skäggstubb

Odla skäggstubb

Så gör du för att odla skäggstubb

En perfekt skäggstubb är både proper och sexig, enkel, men inte slarvig och en skäggstil som fungerar för precis alla tillfällen - Så gör du för att odla skäggstubb!

1. Det är inte komplicerat, undvik bara rakapparaten i 1 till 3 dagar eller tills skäggstubben växt ut.

2. När du har fått en skäggstubb på omkring 3-5 mm så börjar du sköta om skägget med en skäggtrimmer - Använd en trimmer där du kan välja önskad längd.

3. När skägget är trimmat så linjerar du skägget med rakhyvel, rakapparat eller precisionstrimmer. Snygga linjer är nyckeln till en perfekt skäggstubb så renraka under linjen på halsen - och över linjen på kinden genom att raka försiktigt i en oval form nedåt.

Styla skäggstubben

Ha som vana att trimma skäggstubben var 2-4 dag beroende på hur snabbt ditt skägg växer. Det är även viktigt att linjera skäggstubben eftersom att det hjälper att markera kindbenen i ett fyrkantigt ansikte eller för att exempelvis dölja en liten haka.

En riktigt clean skäggstubb har symmetriska linjer och är renrakad ovanför kindlinjen och nedanför halslinjen för att tydligt markera stubben. Du rakar bäst ovan- och under skägglinjerna med en säkerhetshyvel.

Tips på säkerhetshyvlar

Edwin Jagger Diffusion Ebony DE Razor Säkerhetshyvel i förkromat stål och nattsvart ebenholtsimitation Edwin Jagger Rubber Coated (Black) DE Razor Rakhyvel med handtag i svart, räfflad gummi Edwin Jagger Bulbous Blue Safety Razor Säkerhetshyvel som kombinerar stil med prestanda

Underhåll skägget

När vi rakar oss så blir vi automatiskt av med döda hudceller och eftersom att du kommer att raka dig mer sällan med skäggstubb så är det viktigt att peela ansiktet för att få bort de kliande döda hudcellerna.

Tips på ansiktspeeling

4VOO Deep Exfoliating Scrub Peelingkräm med sfäriska kristaller Baxter of California Facial Scrub Ansiktskrubb som tonar och främjar cellförnyelsen Bulldog Original Face Scrub Ansiktspeeling som ger huden ny fräsch lyster

Återfukta skäggstubben

Undvik en torr skäggstubb och en uttorkad hud genom att grooma skägget. Använd en skäggolja som doftar MAN - Som återfuktar huden och skäggstråna.

Tips på skäggolja

JS Sloane Beard Oil Premium olja som hjälper till att förbättra utseendet på skägget Lernberger Stafsing Mr Grooming Oil Maximalt återfuktande och reparerande skäggolja Edwin Jagger Conditioning Beard Oil Limes & Pomegranate Uppfriskande skäggolja som ger näring till både skägg och skäggbotten

Vad skäggstubb symboliserar

George Clooney gjorde skäggstubben cool igen och ingen skäggstil symboliserar mer sex, självförtroende och bekymmerslöshet.

Skäggstubb skiljer agnarna från vetet. Männen från pojkarna och de som inte har det från de som har DET.

När blir en skäggstubb till skägg?

Det är en omdebatterad fråga. Epitetet “Tredagarsstubb” är ett vida känt begrepp och uppskattat av många, men vissa menar att efter 72 timmar så övergår stubben till ett skägg. Men i tider då helskägget synts till allt oftare så väljer vi i kontrast att se skäggstrån som växt i 3 dagar som en skäggstubb