4 tips som förädlar din rakningsrutin

4 tips på rakning

4 tips som förädlar din rakningsrutin

Det är inte helt enkelt att få ett oklanderligt rakningsresultat utan rakfinnar, skärsår eller torr hy. Men här kommer tipsen från Glamazons barberare som ger dig en perfekt rakningsrutin.

1. Förbered huden med en pre-shave kräm

Används före du ska raka dig och är en skyddande kräm som förbehandlar skägg och hud inför rakning. Proraros pre-shave kräm har en närande formula med sheasmör som återfuktar huden, sandelträolja som har anti-inflammatoriska egenskaper och glycerin som minskar risken för hudirritation och utslag. Edwin Jagger Hydrating Pre Shave Lotion hjälper till att öka glidytan för rakbladet och skyddar huden från slitage.

Proraso Pre-Shave Cream Refreshing Eucalyptus Proraso Pre-Shave Cream Sensitive Skin Edwin Jagger Hydrating Pre Shave Lotion

2. Applicera rakkräm innan rakning

En optimal formula mjukgör huden och ger ett rikt, krämigt lödder. En rakkräm som det pratas gott om bland barberare är rakkrämen Musgo Real från det exklusiva varumärket Claus Porto. Den innehåller glycerin och lanolin som gör skäggstubben mjukare, vilket tillåtet en närmre och behagligare rakning. Kvalitetsprodukterna doftar dessutom gott och ser bra ut i badrummet!

Claus Porto Musgo Real Classic Scent Shaving Cream Maskulin doft av sandelträ, vanilj och bärnsten Claus Porto Musgo Real Oak Moss Shaving Cream Kryddig doft av eukalyptus, kryddnejlika och salvia Claus Porto Musgo Real Spiced Citrus Shaving Cream Exotisk doft av citrus, ingefära och muskot

3. Raka med klassisk säkerhetshyvel

En klassisk rakhyvel är inte bara snygg, den är även ett hållbart hantverk som ger den bästa rakningen med snabbt, skonsamt och nära resultat.

En säkerhetshyvel med traditionella dubblarakblad är den perfekta mellanvägen mellan rakkniv och flerbladssystem. Rakningen går snabbare än med rakkniv och ger en betydligt närmare och skonsammare rakning än med moderna flerbladsrakhyvlar som Gillette Fusion.

4. Vårda huden efter rakningen

Det finns olika sätt att vårda huden efter rakningen. Det viktiga här är att det är kvalitetsprodukter som är anpassad för din hud. Här är alternativen:

Talkpuder

Talkpuder
Ett bra talkpuder gör huden torr, absorberar överflödig fukt och minskar risken för hudirritation och rodnad. Ett tips är det fina talkpudret från italienska Proraso.

Rakbalm

Rakbalm
Passar dig som har en fet och känslig hy. Crabtree & Evelyns rakbalm har en vårdande, icke-fet aftershave balm som lugnar och återfuktar huden efter rakning. För en extra fräsch känsla har den även en god doft av citrus och vetiver från brittiska Västindien:

Alunsten

Alunsten
Förhindrar små blödningar som ibland uppstår efter rakningen, minskar porer och motverkar uppbyggnad av bakterier. Det fungerar dessutom väldigt bra att använda på rakat huvud: