Växla upp din hudvård under vintermånaderna

Växla upp din hudvård under vintermånaderna

Växla upp din hudvård under vintermånaderna

När kallare väder anländer börjar det snabbt att påverka din hud negativt. Vind, regn och andra miljöfaktorer kommer att skada huden, så det är viktigt att justera din rutin för hudvård för att skydda mot detta. Det innebär att byta ut dina lätta serums till förmån för fetare fuktkrämer samt att använda extra hudskydd. Våra produktrekommendationer för vinterns hudvård som du finner nedan kommer hjälpa dig att motverka torr, narig och sprucken hud.

Se till att täcka läpparna

Oavsett vilket väder det är bör du alltid bära ett läppbalsam. På vintern är det dock ännu viktigare att använda detta, eftersom starka vindar och isig luft kommer att torka ut läpparna ännu mer. Ett krämigt läppbalsam återfuktar dem, samtidigt som det fungerar likt en barriär mot vädret. Det motverkar att smärtsamma flagor eller sprickor uppstår. Några av våra favoriter inkluderar Bulldog Original Lip Balm och Recipe for men Super Smooth Lipbalm.

Håll dig återfuktad

När det är kallt tenderar fukt att försvinna från huden vilket gör att den blir torr och uttorkad. En fet, krämig återfuktare kommer att hjälpa dig att behålla hälsosamma fuktnivåer, samtidigt som det motverkar fukt från att lämna huden. Vi på Glamazon rekommenderar Gentlemen's Tonic Daily Moisturiser eller Recipe for men Anti-Redness Gel. Dessa krämer lindrar irritation och rodnad samtidigt som de är antiåldrande och reducerar fina linjer och rynkor.

 

Skydda ögonen

Huden runt ögonområdet är otroligt ömtålig och känslig vilket innebär att den måste skyddas. En ögonkräm som håller hög kvalitet bör försiktigt klappas in i huden genom att du använder ringfingret. Gör detta morgon och kväll för optimalt skydd. Utöver att det även hjälper mot mörka ringar, svullna ögon och rynkor hjälper det även till genom att pigga upp ögonen, vilket får dig att se mer fräsch ut. Du kan klicka här för vår steg-för-steg-handledning som visar hur du applicerar ögonkräm.

 

Ge din hy nytt liv

Även om du har hållit din hy skyddad genom dagen är den fortfarande sårbar om den inte skyddas inomhus. Att använda en djupt mjukgörande ansiktsmask en eller två gånger i veckan kommer att återföra all fukt som har gått förlorad, samtidigt som det hjälper dig att koppla av. Vi på Glamazon rekommenderar Depot N° 806 Toning & Revitalizing Face Mask som är perfekt för torr, näringsfattig och glåmig vinterhy.

 

Återhämta dig över natten

Ett av de bästa sätten att hjälpa din hy att återhämta sig på är genom att bära en nattkräm. Eftersom dina hudceller regenereras genom natten kommer du att få ut det mesta av din hudvård. Genom att dra nytta av möjligheten att dramatiskt förbättra din hud medan du sover kommer du kunna vakna med återställd fuktighet och en klarare hy. Vi rekommenderar Daimon Barber Revitalising Moisturiser eller Recipe for men Facial Moisturizer+, eftersom de är packade med vitaminer för en riktig hälsoboost.

 

Rensa porerna

Efter att ha burit en rad med tjocka, rika krämer och andra hudskyddande produkter är det viktigt att din hy får andas vid slutet på dagen. Se till att du öppnar upp porerna med en effektiv rengörare som Gentlemen's Tonic Foaming Facial Cleanser eller Recipe for men Ultra Sensitive Facial Cleanser. Dessa kommer ta bort rester av andra produkter, naturlig smuts, överskottsoljor samt föroreningar och lämna dig med en fräsch hy.

 

Kom ihåg att peela

På grund av det kalla vintervädret kommer troligtvis din hud att flagna lite oavsett vad du gör. För att hålla hyn hälsosam, ta bort de döda hudcellerna en eller två gånger per vecka med hjälp av en peeling för ansiktet. Det kommer att få fram ett fräscht lager av hälsosam hy som du kan skydda effektivt med krämer och serum. Vi rekommenderar en peeling som Daimon Barber Exfoliating Cleanser eller Bulldog Original Face Scrub.