Hur man applicerar ögonkräm

Hur man applicerar ögonkräm

Applicera ögonkräm

Ögonkräm borde vara varje mans bästa vän. Om det är något som verkligen visar att du är trött så är det ett par hiskeliga påsar under ögonen. Förutom att hjälpa mot trötthetstecken som dessa kan en bra ögonkräm dessutom förhindra att ålderstecken uppstår för tidigt – ingen vill ha synliga rynkor i ansiktet.

Att veta hur du ska applicera din ögonkräm på rätt sätt är helt grundläggande för att du ska få ut det allra mesta av den. Huden runt omkring ögonen är känslig, för att inte tala om ömtålig. Att applicera den är ingen svår process, du måste bara göra det på rätt sätt för att försäkra dig om att du inte irriterar området kring ögonen, fortsätt att läsa den här artikeln så guidar vi dig genom hela processen.

Steg 1: Varför behöver du ögonkräm?

Tvärtemot vad många tror så går det faktiskt inte att helt bli av med påsar under ögonen. Vi ber om ursäkt i förväg men det här är faktiskt helt och hållet en myt! Huden runt omkring ögonen är tunnare än någon annanstans på kroppen. När du ser att du har påsar under ögonen så ser du i själva verket hur blodcirkulationen saktar ner i området vilket skapar en blå färgton på huden. För att bekämpa det här så behöver du applicera en ögonkräm som stimulerar blodflödet och reducerar de synliga påsarna under ögonen. Det är också allmänt känt att just området kring ögat är ett av de första ställena på kroppen där synliga ålderstecken kan uppstå. På grund av att huden är så pass tunn här, är den mer mottaglig för yttre angripare, så genom att skydda ögonområdet kan du faktiskt fortsätta att se ung ut under en längre tid.

 

Steg 2: Dra inte ut huden

Det största misstaget du kan göra när du applicerar din ögonkräm, är att behandla huden kring ögat på samma sätt som huden på övriga delar av kroppen. Vanligtvis så brukar du säkerligen applicera din fuktkräm genom att massera in den ansiktet, men när du applicerar ögonkräm ska du istället klappa lätt på huden. Huden runt ögat är mer finkänslig, så det är inte en god idé att dra ut huden genom att massera den. Det är faktiskt så att du genom att dra ut huden runt ögonen kan påskynda uppkomsten av ålderstecken. Om du är ute efter att se ung ut för en lång tid framöver så ska du alltså se till att lätt klappa in din produkt i huden.

Steg 3: Applicera runt omkring ögonen

De flesta människor utgår från att man ska applicera ögonkräm direkt på problemområdet, men det här kan resultera i att man får tårar i ögonen. Om du applicerar produkten för nära ögat så kan produkten sjunka igenom huden till ögongloben, vilket leder till irritation. Looken som du får är inte precis den som du vill ha om du har för avsikt att se yngre och fräschare ut. Du ska istället applicera produkten på kindbenet, som praktiskt taget är din ögonglob, för att försäkra att produkten inte kommer i närheten av ögat. På grund av tunnheten i huden kring ögonen, kommer produkten på ett naturligt sätt att röra sig över dina ögonlock och täcka hela ögonområdet. Vad du än gör, så applicera aldrig produkten direkt in i ögat. Vi har hört den skräckhistorien förut.