Hudvårdsguide: Hudvård för män

Hudvård för män

Hudvårdsguiden för män

Det finns många saker som påverkar huden så som ärftlighet, hormoner, förändrade väderlekar, felaktiga hudvårdsprodukter, kost, livsstil och rakning som bland annat kan leda till en fet eller torr hud. Men i den här hudvårdsguiden för män går vi igenom hur du får en fin hy!

Många män känner sig också osäkra på vilka hudvårdsprodukter de behöver, och konstigt vore det annars. Med de tusen och åter tusentals hudvårdsprodukter så kan det vara svårt att hitta rätt.

Vi börjar därför med det viktigaste, vilka olika typer av hudproblem det finns, och hur man kommer tillrätta med det!

Män med fet hy

När man har en fet hy så har man ett överskott av talg (fett). Talg är i grund och botten något bra då det skyddar huden, men ibland så kan det produceras för mycket av det. Det märks oftast av genom att man har en glansig och blank hy. Även pormaskar (Länk till artikel om pormaskar) är vanligt förekommande för män med fet hy.

Ett vanligt förekommande misstag många med fet hy gör är de försöker torka ut huden genom ex. Tvål, vilket bara leder till att kroppen producerar än mer talg. Lösningen mot fet hy är ansiktsvård för män som är speciellt anpassad för just det hudproblemet och ger huden extra mycket fukt..

Vi rekommenderar också att man använder sig av en ansiktsrengöring för fet hy varje morgon och kväll som rensar orenheter och smuts - varpå man sedan kan applicera ansiktskrämen!

 

Män med torr hy

Torr hy kan vara ärftlig eller orsakas på grund av en brist på lipider och överskott av testosteron. Ofta kulminerar hudproblemet vid snabba väderleksförändringar så som när sommaren eller vintern precis tittat fram. En torr hud märks ofta av genom att det svider, kliar och att huden känns ovanligt känslig. Hyn har också en tendens att bli mer rödtonad.

När huden är torr så är det viktigt att ge huden fukt, fett och näring genom specialanpassade hudvårdskrämer och ansiktsvård för män.

Tips på ansiktskräm för män med torr hy:

Män med blandad hy

En blandad hy, som är bland de vanligaste hudtyperna, resulterar i att man kan ha både torr och fet hy samtidigt, och har olika hudtyper på olika delar i ansiktet. Vanligast så brukar man ha en fetare hy på pannan, näsan och hakan, som ofta går under benämningen T-zonen.

Det är alltså anledningen till att man drabbas av finnar eller pormaskar på samma ställen i ansiktet.

Blandad hy kan även visa sig genom rynkor eller torra hudpartier. Bästa lösningen för att få rätsida på en blandad hy är genom att använda produkter som är specialiserade på olika saker.

Så om du upplever en fet hy vid T-zonen och en torr hud på övriga delar av huden är det med andra ord bäst att använda en hudkräm specialiserad för fet hy på panna, näsa, haka och en som är utformad för torr hy där huden är torr.

Nu när du förhoppningsvis vet vad du har för hudproblem och hur du löser det, så hoppas vi att du snart får den där perfekta hyn du faktiskt förtjänar!