Carl testar hårvax - Percy Nobleman Matt Clay

Percy Nobleman Matt Clay Recension

Vår testpilot Carl har testat Percy Nobleman Matt Clay som är ett lervax av hög kvalité som ger en matt finish i håret. Läs vidare här nedan vad Carl tycker om det mjuka lervaxet från Percy Nobleman i sitt test och recension av hårvax.

Test av Percy Nobleman Matt Clay

CARLS RECENSION AV PERCY NOBLEMAN MATT CLAY

Äntligen var det dags igen att byta ut lite hårprodukter i badrumsskåpet. Den senaste tiden, och inte minst under sommarmånaderna, har jag låtit detta Matt Clay från Percy Nobleman gå hett i både resväskan och i handflatorna. Inför sommaren, som varierades med både klassiskt svenskt sommarväder (läs: regn och rusk) och även en hel del sol så ville jag dels hitta ett vax som höll stadgan i regnet, och även klarade av både en och tre svettdroppar under dom varmare dagarna.

Percy Noblemans Matt Clay fick bli den första och enda kandidaten. Min tanke var att under sommaren börja laborera med flera olika vax för att hitta det ultimata sommar- och höstvaxet; men efter en burk med Percy Noblemans Matt Clay så var vinnaren redan framme.

Jag har länge känt till Percy Nobleman som ett varumärke med hög legitimitet inom grooming och skägg. Jag personligen är ju av den sortens ung herre som inte simmar i ansiktsbehåring – men varumärket har ändå nått min radar. Percy Nobleman är ett engelskt varumärke som andas exklusivitet i allt från burk och design till produkt och färdigkomponerad look.

Under sommarmånaderna försöker jag gå efter en mer busig och ledig frisyr än normalt. Antalet möten, jobbdagar och affärssammanhang är färre – vilket direkt kallar för en ledigare klädsel; men också frisyr. Percy Noblemans Matt Clay låter mig att bygga en stabil frisyr som håller hela dagen, oavsett väder, men som också är lättanpassad under dagen. Om frisyren ska vara välkammad under lunchen med familjen, men sedan bli lite busigare under kvällen inför glaset på stan så är det knappast några svårigheter. Tack vare den höga stadgan tillsammans med att den är omformbar så går det att under dagen i princip byta look.

Jag har använt Percy Noblemans Matt Clay i både fuktigt och torrt hår under sommaren, och har fått snarlika resultat. Med torrt hår ger vaxet en mattare look, och med fuktigt hår får man till en diskret glans. Jag skulle säga att glansen gör sig extra bra under kvällen när solen spenderar sina sista timmar uppe och inte ligger på som den kan göra under dagarna.

Test av Percy Nobleman Matt Clay

Ta en rejäl klick av vaxet, arbeta in mellan handflatorna och börja arbeta in det i håret. Börja långt bak på huvudet och arbeta dig framåt för att undvika att vaxet klumpar sig i luggen. Kamma håret rätt med en tjock kam eller fingrarna för att skapa vågor i luggen som mer än en gång står för det första intrycket. Låt frisyren vara precis som den är eller komplettera med en hårspray med låg eller ingen glans för att säkerställa att frisyren håller sig under hela dagen. I mitt fall ser jag oftast till att komplettera med Nõberu Sandalwood Hairspray Strong Hold. Det är ett säkert kort, tro mig.

 

FÖR VEM PASSAR PERCY NOBLEMAN MATT CLAY?

Detta lervax från Percy Nobleman är primärt till för dig som precis som mig har kort hår och vill bygga en klassisk frisyr.

HUR BRA ÄR HÅLLFASTHETEN PÅ DETTA LERVAX?

Tack vare att detta är ett lervax som verkligen sätter sig i håret på ett helt annat sätt än vad en klassisk pomada gör så är hållfastheten riktigt god – även om du vill styla om håret under dagen. Se till att ha bruken med dig under dagen alternativ komplettera med en mindre flaska med hårspray om du vill vara säker på att få till exakt den frisyr du är ute efter om du vill styla om under dagen. Om du som mig har något kortare hår, säg under 5 - 6 centimeter, så klarar du dig alldeles utmärkt med att styla under morgonen och förlita dig på formbarheten under dagen med detta lervax.

VAD DOFTAR PERCY NOBLEMAN MATT CLAY?

Percy Nobleman Matt Clay har en neutral doft som inte sticker ut nämnvärt. Lägg mer krut på en diskret aftershave eller en härlig parfym om du är ute efter en doft som sätter avtryck på dom du passerar under dagen.

SKA DETTA LERVAX APPLICERAS I TORRT ELLER VÅTT HÅR?

Applicera detta lervax från Percy Nobelman i torrt hår om du vill ha en matt finish. Applicera i lättare fuktigt hårt om du vill gå för en glansigare finish.

BEHÖVER MAN KOMPLETTERA PERCY NOBLEMAN MATT CLAY MED HÅRSPRAY?

Du behöver inte komplettera Percy Nobleman Matt Clay med en hårspray om du går efter en naturlig eller lekfull look – däremot kan det vara klokt att stå redo med en hårspray av kvalité på morgonen om du inte har möjlighet att bättra på frisyren under dagen.

 

BEHÖVER MAN STYLA OM FRISYREN UNDER DAGEN?

Tack vare hållfastheten och att det är ett lervax klarar du dig alldeles utmärkt med att styla en gång under morgonen. Om du däremot vet att du inte kommer ha möjlighet att bättra på frisyren under dagen och prompt vill ha samma frisyr på kvällen så kan det vara klokt att toppa av med en hårspray.

BEHÖVER MAN MYCKET ELLER LITE PERCY NOBLEMAN MATT CLAY FÖR RESULTAT?

Du behöver i grund och botten inte mer än en liten klick av Percy Nobleman Matt Clay – men för att säkerställa att du får ett resultat som håller sig under hela dagen rekommenderar jag att du tar en rejäl klick redan från start.

Test av Percy Nobleman Matt Clay

ÄR PERCY NOBLEMAN MATT CLAY LÄTT ATT TVÄTTA UR HÅRET?

Inga som helst konstigheter. Ta årets sista dopp i vattnet eller skölj ur Percy Nobleman Matt Clay i duschen med några enkla drag genom håret.

HUR ÄR FÖRPACKNINGEN PÅ PERCY NOBLEMAN MATT CLAY?

Percy Nobleman lägger minst sagt tid och energi på att skapa produkter som inte bara är utan också känns kvalitativa. Burken är slimmad men hård och glider enkelt ner i portföljen – eller till och med bakfickan om det krisar. Min senaste burk av detta Matt Clay spenderar mer tid framme på handfatet bredvid ett fräscht set av doftpinnar än i badrumsskåpet.

 

SAMMANFATTNING AV PERCY NOBLEMAN MATT CLAY

Att Percy Nobleman gör klassiska och kvalitativa produkter för den moderna gentlemannen förefaller knappast som en nyhet – och Matt Clay är inget undantag. Ett riktigt robust lervax som är en självklarhet i badrumsskåpet. Gör rätt från start och köp två burkar Percy Nobleman Matt Clay. Du kommer tacka mig senare.

Till Produkten >>>