5 Stylingtips för dig med tunt hår

5 Stylingtips för att styla tunt hår

5 Stylingtips för dig med tunt hår

Alla mäns hårtyper har sina utmaningar. Tjockt hår kan bli frissigt och svåra att hålla toppade hela dagen medan en med tunt hår vill få mer volym och få håret att se tjockare ut. Här kommer våra bästa stylingtips för dig med tunt hår!

Alla män vill få den där perfekta frisyren och rätt volym som är en perfekt blandning mellan tunt och tjockt. För män och killar med tunt hår går det med rätt produkter göra så att håret ser oslagbart ut!

1. Mer volym!

Resultatet vi vill uppnå är mer volym och då väldigt många har tunt hår så finns det riktigt bra schampon och balsam som hjälper dig att uppnå det. Satsa på schampon och balsam som revitaliserar håret och ger det näring, samtidigt som det även reparerar skadat hår och gör så att håret ser märkbart fylligare ut.

 

2. Använd rätt stylingprodukter

Här vill vi ha produkter som inte tynger ned håret. Är formbara, har bra stadga, ger en schysst matt look med fyllighet och hållbar volym. Tänk även på att undgå att använda wet-look hårprodukter eftersom dessa gör så att håret ser tunnare ut. Daimon Barber Original Pomade är ett bra val för att styla tunt hår då produkten hjälper till att främja hårväxten genom att aktivera den naturliga hårcykeln och växtfasen.

Ett annat tips är att använda saltvattenspray eller volymmousse i fuktigt hår, låt det torka in och använd sedan ett matt vax som ger håret mer fyllighet. Det hjälper håret att se tjockare ut samt bättre struktur.

 

3. Lämna kammen hemma!

En styling med kam kommer att göra att håret ser tunnare ut snarare än det motsatta, samtidigt som det även synliggör de tunnhåriga partierna än mer. Det kan därför vara en bra idé att använda en borste istället för en kam, vi rekommenderar Kent Brushes Beechwood Oval Brush som är anpassad för allmän grooming och kort hår.

 

4. Föna håret

Att föna håret gör så att håret blir lite fluffigare och ser tjockare ut. Här är ett tips för en mästerlig frisyr som fungerar såväl på jobbet som på fredagsdrinken.

Gör så här:
1. Duscha och använd ett schampo som gör håret tjockare.
2. Torka håret lite lätt så att det blir fuktigt snarare än genomblött.
3. Sätt i hårspray, saltspray eller mousse
4. Föna håret med varm luft så som du vill ha frisyren. Börja gärna med att föna nerifrån och upp för att lyfta hårstråna.

5. Ha roligt med håret!

En detalj som är viktig, men som många missar. Ha roligt med håret, experimentera och prova olika produkter. Plötsligt kommer du hitta den där perfekta frisyren som passar dig!

Tänk också på att du exempelvis kan testa att blanda olika vaxer med varandra för att se vad det resulterar i, kanske blir det en fulländad kombination? Du kan även blanda vax med mousse, hårspray och andra produkter tills du hittar rätt!

Vi hoppas att det här hjälper dig med hårstylingen, och att du får till den där frisyren som du knappt kan få nog av!