Sminktips - 7 tips för den perfekta vardagssminkningen

Sminktips

7 tips för den perfekta vardagssminkningen

En enkel vardagssminkning kan verkligen lyfta en och behöver inte alls ta lång tid. Vi guidar dig steg för steg om hur du går tillväga för att sätta den perfekta vardagssminkningen.

Återfukta

En bra grund är en bra start. Därför är det alltid bra att rengöra och återfukta ansiktet innan du påbörjar sminkningen. Dels för att det kommer göra det lättare för dig att sätta basen men också för att sminket ska hålla längre och bli så jämt som möjligt.

Basen

När du lägger en vardagssminkning kan det vara värt att lägga några extra minuter på basen. Välj en foundation efter din hudtyp och vad du känner dig mest bekväm med. Vissa föredrar en foundation medan andra hellre väljer mineralpuder som funkar precis lika bra som en foundation. Det viktiga är att du väljer en med samma ton som din hudfärg. Om du har svårt att hitta en färg som passar dig kan du köpa två olika färger och blanda dem. På så sätt kan du använda dem året runt. Hur du applicerar basen beror på vad du föredrar, en makeupsvamp är ett effektivt sätt att jämna ut med. Det viktiga är att jämna ut noggrant så du får ett jämnt resultat. Om du har mörka ringar under ögonen eller blemmor kan det vara smart använda concealer för att täcka det som inte foundationen jämnat ut.

Rouge

Rouge kan verkligen lyfta ett vintertrött ansikte. Om du väljer en färg efter dina toner och applicerar rougen efter dina ansiktsdrag så kan den verkligen lyfta dig. Applicera med en borste som är gjord för just rouge.

Ögonen

När basen är satt är nästa steg ögonen. Mascara och ögonskugga kan få ögonen att se piggare ut. Till en vardagssminkning kan det vara passande med en ögonskugga som går i ljusare toner, förslagsvis en ton som går i samma färg som din hudton. Ett annat bra tips är att välja en färg som framhäver din ögonfärg. Om du har bruna ögon kan en blåtonad färg göra sig bra medan blåa ögon framhävs av jordnära toner.

Böj sedan dina ögonfransar i olika steg, där du börjar närmast fransraden och jobbar dig utåt för att få en fin rundad form på ögonfransarna. Avsluta med att applicera mascara - för att få bästa resultat kan du sicksacka med borsten på fransarna.

Läpparna

Något som inte tar många minuter men som gör vardagssminkningen något mer glammig är läppstift eller läppglans. Till en vardagssminkning kan det vara fint med en ljusare ton, och även här är det en fördel att välja en färg som passar dina egna färger.

En vardagssminkning behöver inte ta mer än 10-15 minuter och kan ge dig ett riktigt lyft. Det viktiga är att välja rätt produkter som passar dig och din hudtyp, samt att välja rätt färger som framhäver dina egna färger.