Guide: Hur du bäst rakar benen

Hur du bäst rakar benen

Guide: Hur du bäst rakar benen

Är du trött på att behöva dumpa sommarplaggen på grund av röda prickar och raksår när du rakar benen? Du är långt ifrån ensam. Vi på Glamazon har fått mängder med frågor om hur man rakar benen på bästa sätt - Därför har vi nu samlat våra bästa knep för en snabb och smidig rakning som ger riktigt beachvänliga ben!

1. Börja med att skrubba huden

Ett viktigt tips är att alltid börja med att skrubba huden. En regelbunden exfoliering och fukt hjälper till att få bukt med inåtväxande hårstrån. Exfoliering hjälper till att ta bort torr hud runt hårsäcken, som gör så att de öppnar upp sig - Vilket gör det lättare att bli av med hårstrån som fastnat.

Glamazon tipsar:

Crabtree & Evelyn Pomegranate & Argan Oil Body Smoother Närande kroppsskrubb som rengör, återfuktar och mjukgör huden Crabtree & Evelyn La Source Exfoliating Body Scrub Krämig skrubb som hjälper till att exfoliera och mjukgöra huden Dirty Works Paradise Found Coconut Foaming Sugar Scrub Löddrande sockerskrubb som peelar bort orenheter och ger huden fräsch lyster

2. Vilken rakhyvel bör jag använda?

Vi rekommenderar att du använder en rakhyvel med flera rakblad samt har en fuktremsa som ger huden extra fukt - Det gör nämligen så att bladen rakar bort det oönskade håret mer friktionsfritt.

Glamazon tipsar:

Edwin Jagger Contemporary Pink Mach3 Razor Rakhyvel som kombinerar stil med prestanda Edwin Jagger Premium Contemporary Blue Mach3 Razor Hyvel för den närmaste möjliga rakningen Gillette Venus & Olay Rakhyvel Perfekt för dig som inte har tid för rakgel

3. Byt rakblad ofta

En väldigt vanlig anledning till röda prickar och raksår är gamla rakblad, så tänk på att byta ut de med jämna mellanrum då det samlas bakterier där som kan leda till rakfinnar. Kom även ihåg att skölja av rakhyveln ordentligt efter användning så att du får bort gamla bakterier.

4. Använd rakgel

Genom att använda en rakgel så appliceras mjukgörande ämnen som gör att rakhyveln lättare glider över huden, vilket minskar risken för röda prickar och raksår. Ett tips är att använda ett rakgel utan alkohol!

Glamazon tipsar:

RFSU Easy Shave Genomskinlig rakgel för alla hudtyper King Of Shaves Supergel Ultimate Shaving Gel Lime Upplyftande rakgel som återfuktar, mjukgör och skyddar Proraso Shaving Cream Protective and Moisturizing Klassisk italiensk rakkräm som ger exceptionell rakning

5. Torraka inte!

Att torraka benen är ett big no no! Vi vet att det kan kännas smidigt när det är ont om tid, men med raksår och irriterad hud på benet så blir det ofta ett val man får ångra!

6. Återfukta benen

Huden och även benen behöver återfuktning och än mer efter rakning då huden oftast känns än mer torr. Så för riktigt beachvänliga ben så är ett bra tips att peela huden innan rakning - och återfukta med en härlig kroppslotion efter rakning för att undvika inåtväxande hårstrån.

Glamazon tipsar:

Crabtree & Evelyn Pomegranate & Argan Oil Body Lotion Silkeslen lotion som lämnar huden mjuk Crabtree & Evelyn La Source Hydrating Body Lotion Återfuktande kroppslotion som stärker och skyddar huden Dirty Works Bye Bye Dry Body Butter Light Fuktgivande kräm för hud som behöver extra omsorg