Påsar under ögonen - Hur du blir av med dem

Påsar under ögonen

Påsar under ögonen - Hur du blir av med dem

Går det att undvika påsar under ögonen i ett hektiskt liv med både jobb och livspussel? Det kan ju nämligen vara guds otyg mot varje människa som vill se så pigg som möjligt ut. Som tur är så går det att bli av med ögonpåsarna - vi går igenom hur man går tillväga!

Så uppkommer påsar under ögonen

Uppkomsten av ögonpåsar kan bero på flera olika saker. Vanligtvis är det mer synligt under exempelvis allergi- eller förkylningstider då allergier och tilltäppta bihålor kan orsaka påsar under ögonen. Det kan även bero på en dålig sömn eller en energi- och vitaminfattig kost. Genom en bättre kost kommer således ögonpåsarna vara mindre påtagliga även om sömnen inte varit på topp under natten.

Mitt i livspusslet kan det dock vara svårt att få en prickfri kost och sömn. Som tur är finns det därför hudvårdsprodukter som minskar synligheten och dessutom har anti age som även gör linjer mindre synliga.

Ögonkräm:

Glöm McGyver-lösningar som tesked i frysen och andra husmorsknep som inte fungerar. Det bästa tillvägagångssättet för att bli av med påsar under ögonen är direktverkande ögonkräm.

De piggar upp ögonen genom vitaminer, peptider och substanser som sätter igång blodcirkulationen. Många ögonkrämer har dessutom en anti-age effekt som samtidigt reducerar rynkor och fina linjer.

Det finns dessutom ögonkrämer med fiffiga ljusreflekterande partiklar som effektivt minskar synligheten av mörka ringar och påsar under ögonen.

Tips på ögonkräm

Ögonserum:

Det finns även ögonserum som verkar långvarigt mot mörka ringar, ögonpåsar, linjer och rynkor under ögonen. Detta genom ex. ökade kollagennivåer som tonar mörka områden och stimulerar mikrocirkulationen.

Allt detta samtidigt som många ögonserum även reducerar svullnader genom att ta bort överflödig vätska då den bryter ner onormala fettavlagringar och håller huden återfuktad och hälsosam.

Vår bästa rekommendation för pigga och alerta ögon är att ha ett ögonserum i din dagliga hudvårdsrutin som du applicerar varje morgon och kväll.

Tips på ögonserum

Ögongele:

Utöver ögonkräm och ögonserum finns det även ögongel. Många av produkterna gör inte bara påsar under ögonen mindre påtagliga, utan har dessutom en anti-age effekt som minskar mörka ringar, lindrar svullnader och minskar uppkomsten av fina linjer och rynkor.

Hudvårdsrutinen

Det finns med andra ord hopp för oss som ibland har påsar under ögonen med många innovativa och vårdande lösningar. Rent generellt så kan man säga att ögonkräm och ögongel är två direktverkande hudvårdsprodukter - medan ögonserum är vårdande och långverkande.

Vårt bästa tips hudvårdstips är således att alltid ha en ögonkräm eller ögongel i beredskap (man vet aldrig när det kan behövas), medan ögonserumet är bra att ha i sin dagliga hudvårdsrutin morgon och kväll.

På så vis behöver du aldrig känna att du ser trött ut på det där spontana ett glas efter jobbet-äventyret - samtidigt som du även har en långvarig plan för att få så pigga, alerta och elastiska ögon som möjligt.

Se upp - trötta ögon kommer snart vara ett minne blott!