Hudvårdsrutin - steg för steg

Hudvårdsrutin

Hudvårdsrutin - Steg för steg

Funderar du på hur man toppar hudens välmående och vilka hudvårdsrutiner man bör ha för att få den där drömmiga lystern? Med en bra hudvårdsrutin går det att uppnå både smidigt och snabbt med hjälp av produkter som vårdar huden på olika sätt. Nedan går vi igenom hur du får till den bästa hudvårdsrutinen!

1. MORGONRUTINEN

Klockan ringer och efter att ha snoozat lite för länge så är det nu bråttom! I det här läget är det viktigt att ha en snabb och enkel morgonrutin, då det här scenariot säkerligen kommer att uppstå med jämna mellanrum.

Börja med att använda en ansiktsrengöring för att öppna upp porerna och rengör huden ordentligt. När det är klart så är det även rekommenderat att använda ansiktsvatten som tar bort det ansiktsrengöringen missat.

När huden är ren och fin så applicerar du din dagkräm för att återfukta huden och göra den härligt mjuk och skön. Fukt är nämligen hudens allra bästa vän och ansiktskrämen lägger sig som en tunt skydd mot huden och skyddar mot orenheter, regn och rusk!

Med dagkrämen på plats går det även att applicera ett serum och ögonkräm. Serum verkar där vanliga kräm misslyckas och det finns allt ifrån anti age till fuktgivande mot rosacea.

När det är klart så är din hud rustad, klar och redo för att ta sig an dagens alla möjligheter och utmaningar med storm!

Glamazon tipsar!

Dirty Works Come Clean Creamy Cleanse Ansiktsrengöring Deborah Milano Formula Pura Moisturizing Tonic Lotion Ansiktsvatten Good Things Manuka Honey Daily Moisturiser Dagkräm

2. KVÄLLSRUTINEN

Du kommer hem från en dag fylld med aktiviteter, människor och jobb. Det har inte bara varit full fart för dig, som säkert är lite trött när kvällen nalkas - men även för din hud.

För kvällsrutinen så börjar du därför med att avlägsna smink, smuts och orenheter som samlats under dagen genom en ansiktsrengöring. Därefter använder du ansiktsvatten för att ta bort det där sista smutset. Ett ansiktsvatten stänger dessutom också igen porerna vilket gör att huden ser mer balanserad ut. Ansiktsvattnet applicerar du på en bomullsrondell och sveper med lätta rörelser över ansiktet.

När huden är ren och fin så kan vi applicera nattkrämen. Under natten återhämtar sig huden och behöver då extra mycket omsorg och fukt. En nattkräm är därför lite fetare än en vanlig dagkräm. Nattkrämen har en djupverkande effekt och stöttar hudens naturliga återhämtning genom att både återfukta och återuppbygga huden.

Som en sista touch så appliceras ögonkräm och serum även på kvällsrutinen för att ge din hud bästa möjliga förutsättningar för att vara redo för morgondagens utmaningar!

Glamazon tipsar!

Esdor Gran Reserva No1 Cellular Repair Serum Dr. Brandt Do Not Age Dream Night Cream Nattkräm VMV Hypoallergenics Hydra Balance Smart Moisturizer Fuktkräm

3. PEELING OCH ANSIKTSMASK

Ett riktmärke för hur ofta du bör använda dig av peeling och ansiktsmask är ca 1-2 gånger i veckan. Peelingen rengör från djupet, tar bort döda hudceller och stimulerar cellförnyelsen.

Används en enzympeeling så bör den applicera på en fuktig hy och sedan få verka i lugn och ro enligt instruktioner. Oftast mellan tre till tjugo minuter. Den här typen av peeling kan också användas på alla hudtyper men vi rekommenderar att den särskilt använts till känslig hy.

Används en mekanisk peeling med korn ska den appliceras på fuktig hy och masseras med cirkelrörelser över ansiktet. Därefter sköljs peelingen av med ljummet vatten. En mekanisk peeling kan användas på de flesta hudtyper, vi rekommenderar dock inte att den används på känslig eller aknebenägen hy. Kornen i peelingen kan nämligen irriterad huden

Medan peeling rensar och renar, så ger ansiktsmasken huden extra näring, fukt och vård. Det är ett ypperligt sätt att tillföra en stor mängd nyttiga ämnen på kort tid. Rent generellt brukar man låta masken sitta i 10-20 minuter, men följ instruktionerna på förpackningen.

Glamazon tipsar!

Crystal Peel Microdermabrasion Exfoliating Cream Peeling BeautyPro Black Diamond Peel-Off Mask Peel off mask BeautyPro Rejuvenating Collagen Mask Ansiktsmask

Få fin och vacker lyster

De här hudvårdsrutinerna är enkla att genomföra och lätta att faktiskt applicera i din vardag - som kommer att göra så att du får en fin och vacker lyster.