Hudvård för torr hy - Komplett guide

Hudvård för torr hy

Hudvård för torr hy - Komplett guide

Alla med torr hy vet vad väderleksförändringar innebär. Det är då hudproblemet kulminerar med svidande, kliande och känslig hud samt rödtonad färg. Som tur är kan man med rätt hudvårdsrutin och hudvårdsprodukter lätt komma tillrätta med problemet!

På en torr hud har man ett underskott av lipider, vilket kan bero på flera olika anledningar. Ärftlighet är en vanlig orsak, väder och vind en annan. Likaså brist på fukt och fett eller ökade nivåer av östrogen alternativt testosteron.

Vid en torr hud så är det viktigt att ge huden fukt och fett genom rikliga hudvårdskrämer och näringsrika oljor. Då torr hud ofta gör huden känsligare så kan det även vara bra att använda sig av lugnande produkter.

Vi rekommenderar inte att du använder dig av enzympeeling mer än en gång i veckan när huden är torr.

Så behandlas en torr hud

Använd dusch och badolja:
Eftersom att vatten torkar ut din redan torra hud ytterligare så är det viktigt att duscha och bada med olja. Det ger ger fukt till huden & vårdar. Istället för en svidande hud efter duschen kommer du kunna njuta av få en mjuk och härlig hy!

Tips på en återfuktande duschkräm:

Fukt är den torra hudens bästa vän:
Se till att använda krämer vars egenskaper främst är till för att återfukta huden. Använd krämer som innehåller glycerin, Propylenglykol, canoderm eller fenuril som är fuktbindare och återfuktar torr hud.

Tips på en återfuktande dagkräm:

Ansiktsmask:
Att lägga en ansiktsmask när huden är riktigt torr kan uträtta underverk. Det är ett ypperligt tillvägagångssätt för att boosta huden, ge den näring och få den i balans. Ett tips för att toppa huden är att ha ansiktsmask som en del av din hudvårdsrutin, vi rekommenderar att du gör det mellan 1-2 gånger i veckan.

Tips på ansiktsmask för torr hy:

Att tänka på när du har torr hud

Duscha inte för mycket:
Vi vet, långa och varma duschar är guds gåva till människan. Självklart måste man också duscha, men försök dra ned på det. Vatten torkar nämligen ut huden än mer. Det blir inte heller bättre om du använder tvål & schampo varje gång som spär på torrheten ytterligare. Tänk också på att inte gnida handduken allt för hårt när du torkar dig!

Använd inte uttorkande produkter:
Många med torr hud använder fel hudvårdsprodukter. Vilket i sig inte är särskilt konstigt, för med de miljontals produkter som finns kan det vara klurigt att veta vilka produkter som är utformade för ditt specifika hudproblem.

Kost:
Precis som med allt annat så påverkar kosten vår hud. Brist på exempelvis vitaminer och omättade fettsyror gör din hud torrare. Så om du inte redan hade tillräckligt många anledningar till att äta nyttigt - så har du nu fått ytterligare en!