7 tips om hur du genast får mer volym i håret

Få mer volym i håret

7 tips om hur du genast får mer volym i håret

Trött på att inte får till det där drömmiga hårsvallet? Du kan känna dig lugn! Glamazon guidar dig till hur du får ordning på även de allra tyngsta hårstråna och får mer volym i håret!

1. Preppa rätt för volym i håret!

Hur får man mer volym i håret? Vägen till mer volym i håret börjar redan när du duschar. Därför är det viktigt att du tvättar håret med ett torrschampo som är särskilt anpassat för att ge håret mer volym.

Volymgivande torrschampo har blivit ett viktigt tillskott för många som har tunt hår. De absorberar nämligen olja ur hårbotten vilket gör att hårstråna inte blir lika tunga och faller platt mot huvudet - Samtidigt som de även innehåller små molekyler som sätter sig på hårstrået såa tt det blir lättare.

D:fi Dry Shampoo 1. D:fi Dry Shampoo Lernberger Stafsings Dryclean 2. Lernberger Stafsings Dryclean Revlon Professional Uniq One Dry Shampoo 3. Revlon Professional Uniq One Dry Shampoo

Tips på schampo för tunt hår

  1. Ett mycket populärt torrschampo från D:FI som kan användas till alla hårtyper. Fräschar upp håret mellan tvättarna och ger en fantastisk volym!
  2. Vi är förälskade i Lernberger Stafsings fantastiska torrschampo! Med formula som absorberar smuts, fett och olja vilket gör att håret känns och ser renare ut - Samtidigt som de ger en drömmig volym, support och textur. Ett måste att prova!
  3. Revlon Professional Uniq One vad vi gillar Revlon! Ett effektivt torrschampo som snabbt ger liv och volym till ett fett, trist och livlöst hår. Kan sprayas på både hemma eller på språng och lämnar ett väldoftande hår med massa volym.

2. Föna håret till mer volym

Hur fönar man håret för att det ska ge mer volym? Det gör du genom att föna håret precis som du brukar fram tills att det nästan är torrt. Därefter så drar du håret framåt så att de hänger ned mot golvet för att sedan föna hela igenom hela håret - Därefter så är det bara att fixa till frisyren.

3. Värm upp håret!

Genom att använda locktänger på rätt sätt kan du tillföra en väldigt fin volym till håret. Men tänk på att använda det största munstycket för ju större det här desto mer volym till hela håret. Därefter så lockar eller rullar du upp håret som du brukar - Och när håret inte är lika varmt längre så kammar du ut de stora lockarna och voilá - Där är volymen!

4. Massera håret

Ett tjockt och välmående hår behöver blodgenomströmning i hårbotten. När vi masserar håret så hjälper vi hårsäckarna att syresätta sig och ta upp näring vilket ger håret mer volym.

Därför är ett bra tips för att få mer volym i håret att dagligen massera huvudet i fyra minuter. Under hårmassagen så gör du små cirkulerande och knådande rörelser med fingertopparna så att du känner att hårbotten rör på sig.

Gör det till en daglig rutin - Och tänk på att det tar ett par månader innan du ser resultatet!

5. Få håret att se tjockare ut!

Genom att ha ett mörkt uttunnat hår mot en ljus hårbotten så ökar de ljusa partierna. Därför kan du gömma de tunna områdena genom att applicera färg som är i samma ton som ditt hår. Detta kan du göra genom att använda en root concealer som är ett färgpigment i sprayform, som egentligen är till för att dölja utväxt mellan färgningarna.

Lernberger Stafsing Root Camouflage Dark Blonde Dark Blonde Lernberger Stafsing Root Camouflage Light Brown Light Brown Lernberger Stafsing Root Camouflage Dark Brown Dark Brown

6. Tupera håret med en tandborste

Hur tuperar man håret utan att det blir för rufsigt? En bra riktlinje är att ju större borste du använder, desto rufsigare blir håret - Ett hack som många skönhetsexperter använder sig av är att tupera håret med en tandborste vid hårrötterna.

7. Skydda hårstråna från solen

Solen kan verkligen bidra till att håret blir trött, platt och livlöst. Knappast egenskaper vi vill åt för att få mer volym i håret - Se därför till att skydda håret med en hatt och vattenavvisande solskyddskräm när det är varmt och soligt ute.