Nytt år, inget skägg

Nu när året närmar sig sitt slut, så är det dags att börja tänka på dina nyårslöften. Vi vet att skägg har varit en enorm trend under de senaste åren, med många män som odlat ut sitt ansiktshår. Många av er har säkert börjat känna behov av att det kanske börjar bli dags att byta stil eller en vilja att prova på något nytt. Vi på Glamazon är som vanligt här för att hjälpa till.

Nytt år, inget skägg

Varför överväga att raka skägget?

Att underhålla sitt skägg är ingen lätt uppgift. Så varför inte prova på den renrakade stilen för 2024? När du väl har kämpat med att odlat skägg och dessutom fått till ett anständigt resultat så är det inte den enklaste saken i världen att raka bort skägget. Du måste ta det lugnt för att undvika att rycka för mycket i ansiktshåret, eller irritera huden under skägget. Om du går runt och funderar på att kicka igång det nya året med att raka av dig skägget det första du gör, så tänkte vi dela med oss av våra bästa Glamazon tips för hur man ska raka skägg med rakhyvel så att processen med att få bort ansiktshåret blir så smidig och behaglig som möjligt.

Börja med exfoliering

Detta är ett viktigt steg när det kommer till raka med rakhyvel i allmänhet, och något som ofta förbises av många män särskilt efter flera månader med solid tillväxt av skägg. Exfoliering stimulerar skäggstråna vid roten, hjälper till att lyfta stråna från huden och gör det möjligt att få en närmare rakning. En ansiktsskrubb hjälper också till att ta bort eventuell olja eller smuts som har fastnat, vilket säkerställer att din rakhyvel eller skäggtrimmer glider lättare genom ansiktshåret. Det kan verka som ett extra steg, men lita på oss, det är viktigt när det kommer till att raka skägget. Det kan också vara värt att följa upp med en skäggtvätt eller ansiktsrengöring, bara för att ta bort eventuella rester som ansiktsskrubben lämnar efter sig.

Det är dags att ta itu med skägget

Nu när du har förberett ditt skägg för vad som komma ska, så är det dags att raka skägget! Beroende på hur långt ansiktshåret är eller hur snabbt ditt skägg har växt till sig kan du behöva använda en skäggtrimmer för att ansa skägget och få ner det till en hanterbar längd först. Du får bättre resultat om du trimmar ditt ansiktshår när det är torrt, så när du har rengjort och skrubbat huden under skägget, lägg lite tid på att handdukstorka ansiktshåret innan du tar dig an trimmern.

När ditt skägg har fått en kortare längd som mer liknar en snygg skäggstubb kan du välja att lämna det som det är, eller så kan du gå vidare på nästa steg för att bli av med ansiktshåret helt och hållet. Ta då fram din pålitliga rakhyvel och valfri rakprodukt som exempelvis en rakgel, raktvål eller rakkräm, applicera ditt val av produkt för att börja raka skägg med rakhyvel.

Sträck ut huden med din lediga hand för att jämna ut området som ska rakas. Lita på oss, det hjälper för att få perfekt hudnära resultat. Din hud kan vara lite känslig under själva ansiktshåret, eftersom det i allmänhet är svårare att hålla den i toppform när man har haft skägg en längre tid. Detta gäller särskilt om man inte varit så noga med sin dagliga skäggvård eller glömde kolla in våra "bra produkter för skägget du behöver i ditt liv". Ta god tid på dig när du ska raka skägget, så processen går smidigt.

Ta hand om din hud

Det var allt – Skägget är borta och kinderna har blivit mjuka och lena! Detta är dock inte slutet på själva processen. Det är nu dags att skämma bort huden lite extra. Chansen är stor för att rakbränna och irritation uppstår eller att du lider av några inåtväxande hårstrån som har gömt sig under ditt skägg. Använd en aftershave balm för att kyla och lugna huden, och sedan rekommenderar vi även att du följer med en återfuktande ansiktskräm för män för att ge huden lite extra återfuktning. Vi vet att din hud kommer att tacka dig för det. Sen är det bara gå ut och möta det nya året med en helt ny look.

Välj rakhyveln – våga raka skägget för en ny look!

Oavsett om du väljer att raka skägget helt eller bara ansa det, är rätt verktyg och produkter avgörande för ett bra resultat. Här hos oss på Glamazon finns allt du behöver för klassisk våtrakning, samt alla produkter för att vårda och underhålla ditt skägg. Utforska vårt breda sortiment och ge dig själv möjligheten att bli den bästa versionen av dig själv 2024.

Våtrakning med säkerhetshyvel >>>