6 saker män med perfekt skägg gör varje dag

2018-08-26
Skäggvård Hur lyckas egentligen vissa män få så oförskämt bra skägg? Allting handlar om rutiner och om att vårda skägget. Nu avslöjar Glamazon 6 saker som män med mästerligt skägg gör varje dag!

6 saker män med perfekt skägg gör varje dag

Varken Boss-kostymer, en perfekt frisyr med moderiktig undercut eller en solkysst hud kan rädda ett ovårdat skägg. Men att få ett bra skägg är ingen raketforskning eller en process som för tankarna till att klyva atomer - Du behöver bara göra dessa 6 saker varje dag!

1. Raka skägglinjerna

Cleana linjer är nyckeln till ett riktigt bra skägg. Ett växande skägg ovanför kindlinjerna och nedanför halslinjen gör att de ser ovårdat ut samtidigt som det även gör övergången mellan skägg och hud mindre synlig.

Du underhåller bäst skägglinjerna med hjälp av en säkerhetshyvel som med ett enda blad skapar skarpa linjer.

2. Kamma skägget

Genom att använda en skäggkam så slätar du ut skäggstråna vilket hjälper dig att få en symmetrisk och jämn trimning. Dessutom så exfolierar det även huden och lotsar hårsäckarnas naturliga oljor.

3. Tvätta skägget

Inga produkter i världen kan rädda ett smutsigt skägg! Lunchresterna, svett och rakskum tvättas smidigt bort med ett skäggschampo - och om skäggstråna känns torra så kan det även vara bra att tvätta det med ett skäggbalsam.

4. Klipp skägget

Ett mästerligt skägg har inga ojämna skäggstrån så klipp av om något skäggstrå växer mer än de övriga för att säkerställa att skägget håller ihop. Om du behöver göra stora förändringar med skägget så kan vi rekommendera dig att besöka en barberare för få en professionell skäggklippning och komma tillrätta med de större felen. Använd skäggvax för att dölja felen medan du väntar med att gå till barberaren.

5. Använd skäggolja

Är verkligen skäggolja nödvändigt? Svaret på den frågan är ett rungande JA! Många med skägg får torr hud och mjäll eftersom att huden under skägget inte får tillräckligt med fukt. Det löser du enkelt genom att applicera skäggolja som mjukar upp, reder ut och återfuktar skägget.

Tips på bra skäggolja:

Mountaineer Brand Timber Beard Oil
Bra olja som är dryg, lätthanterad och har långvarig doft

Truefitt & Hill Natural Conditioning Beard Oil

Fantastisk skäggolja med fräsch doft av grönt te och gurka

Lernberger Stafsing Mr Grooming OilOlja som motverkar klåda och ger skägget en fin lyster

6. Skäggvaxa!

Skäggvax (Beard Balm) är en produkt som både vårdar, formar och hjälper dig att hålla ordning på skägget. Det är en direkt avgörande del i att få ett mästerligt skägg - Men tänk på att välja ett bra skäggvax med vitaminrika essentiella oljor.

Du applicerar skäggvaxer genom att lägga det på handflatorna och sedan stryka det mot händerna tills det blir varmt för att sedan dra in det i skägget.

Glamazon tipsar:

Sailors Soft Beard Wax

Mjukt vax som stelnar och håller skägget på plats

Hommer Hair & Beard Balmade

Perfekt för att tämja och grooma vilt, besvärligt skägg

American Crew Beard Balm

Mjukt finishbalm för att återfukta och forma skägget 

2018-09-15

5 tips för att få glow och lyster i hyn (utan smink!)

Hudvård Vem vill inte alltid ha glow och lyster i hyn som efter att man haft semester på sydligare breddgrader med sandstränder? Faktum är att det inte är så svårt att få det där drömmiga glowet - Här har vi samlat 5 tips om hur du får lyster och fin hy i ansiktet .
2018-08-26

6 saker män med perfekt skägg gör varje dag

Skäggvård Hur lyckas egentligen vissa män få så oförskämt bra skägg? Allting handlar om rutiner och om att vårda skägget. Nu avslöjar Glamazon 6 saker som män med mästerligt skägg gör varje dag!
2018-08-16

Så får du solbrännan att hålla länge

Hudvård Solkysst och fin men tillbaka från semestern? Glamazon listar hur du får solbrännan att hålla länge!